Volvo Trucks' veiligheidsrapport richt zich met name op kwetsbare weggebruikers

GOTHENBURG, Zweden, May 10, 2017 /PRNewswire/ --

Het aantal ernstige verkeersongevallen waarbij trucks zijn betrokken daalt, maar de veiligheid van kwetsbare weggebruikers moet nog verder worden verbeterd. En er zijn nog veel te weinig truckchauffeurs die hun veiligheidsgordel gebruiken. Dit zijn enkele bevindingen uit het laatste veiligheidsrapport van Volvo Trucks. 

Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier:

https://www.multivu.com/players/uk/8100751-volvo-trucks-safety-vulnerable-road-users/ [https://www.multivu.com/players/uk/8100751-volvo-trucks-safety-vulnerable-road-users ]  

"In het 2017 Volvo Trucks Safety Report analyseren en beschrijven we waarom ongevallen met trucks plaatsvinden, hoe ze verlopen en wat kan worden gedaan om het ongevalsrisico en de gevolgen ervan te verminderen. Deze feiten zijn niet alleen belangrijk voor onze eigen productontwikkeling maar voor iedereen die werkt aan veiligere verkeerssituaties", zegt Peter Wells, hoofd van het Volvo Trucks Accident Research Team.

Het 2017 Volvo Trucks Safety Report is gebaseerd op eigen ongevallenonderzoek door Volvo en op gegevens van verschillende nationale en Europese autoriteiten. Een van de conclusies van het rapport is dat er meer aandacht moet komen voor het verminderen van de risico's van kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers, fietsers, bromfietsers en motorrijders.

"In de afgelopen tien jaar is het aantal ernstige verkeersongevallen in Europa waarbij zware trucks zijn betrokken, bijna gehalveerd. Ongevallen met trucks waarbij kwetsbare weggebruikers zijn betrokken, zijn echter niet in dezelfde mate gedaald", zegt Carl Johan Almqvist, Traffic & Product Safety Director bij Volvo Trucks. "Dit is uiteraard verontrustend."

Ongeveer 35 procent van de personen met ernstig of fataal letsel dat is veroorzaakt door ongevallen met zware trucks betreft kwetsbare weggebruikers. Met de toenemende verstedelijking en de groei van het aantal mensen en voertuigen op de weg, bestaat het risico dat dit percentage zal stijgen tenzij serieuze actie wordt ondernomen.

"Als we het aantal ongevallen willen terugdringen, moeten we doorgaan met de ontwikkeling van diverse technische oplossingen waarmee de truckchauffeur mogelijke gevaarlijke situaties kan voorkomen. Bovendien moeten alle weggebruikers zich nog beter bewust worden van de risico's die kleven aan verkeersdeelname en hoe we deze het beste kunnen verminderen", licht Carl Johan Almqvist toe.

Voor ongevalspreventie is het cruciaal dat de chauffeur een goed overzicht heeft over de onmiddellijke omgeving van de truck. Naast buitenspiegels, dodehoekspiegels en achteruitrijcamera's heeft Volvo onder andere een oplossing waarbij de chauffeur met behulp van een camera kan zien wat er voor de truck gebeurt aan de kant van de passagier.

Veiligheidsgordel 

Om het risico van ongevallen met andere voertuigen te verminderen, zijn Volvo-trucks uitgerust met diverse Active Safety-systemen. Maar als zich een ongeval voordoet, is de veiligheidsgordel het meest beproefde en belangrijkste reddingsmiddel.

"Het rapport laat zien dat nog veel teveel chauffeurs hun veiligheidsgordel niet gebruiken, terwijl we weten dat de helft van de truckchauffeurs die in verkeersongevallen om het leven zijn gekomen, het overleefd zou hebben als ze hun gordel hadden omgedaan", zegt Carl Johan Almqvist.

Het 2017 Volvo Trucks Safety Report is het tweede externe rapport van het Volvo Accident Research Team.

"De afname van het aantal verkeersongevallen is wereldwijd van cruciaal belang. Daarom willen we onze onderzoeksresultaten op een duidelijke en inzichtelijke wijze delen", aldus Peter Wells.

Het complete 2017 Volvo Trucks Safety Report vindt u op http://www.volvotrucks.com/en-en/our-values/safety.html#safetyReport

Feiten over het Volvo Trucks Accident Research Team (ART) 

ART voert al sinds 1969 onderzoek en analyses uit van verkeersongevallen waarbij trucks zijn betrokken. De ervaring en expertise van ART vormen al bijna 50 jaar de basis voor het streven van Volvo Trucks naar betere voorzieningen op trucks om ongevallen en letsel te voorkomen. Hierdoor behoren Volvo-trucks tot de veiligste op de markt.

Klik hier [http://images.volvotrucks.com/latelogin.jspx?recordsWithCatalogName=Volvo+Trucks:28145,Volvo+Trucks:28144,Volvo+Trucks:28042,Volvo+Trucks:23980,Volvo+Trucks:27340,Volvo+Trucks:28108 ] voor de afbeeldingen in hoge resolutie  


 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Charles Engelaar , Volvo Trucks, telefoon: 0345-688-410 of 06-51-42-71-51, e-mail:
charles.engelaar@volvo.com; of  
Cynthia van ' t Hoff, Volvo Trucks Nederland, telefoon: 0345-688-427 of
06-22-30-24-61,  
e-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com  


 

Website http://www.volvotrucks.nl

Bezoek http://www.thenewsmarket.com/volvogroup om toegang te krijgen tot video-uitzendingen van de Volvo Group. U kunt materiaal bekijken en aanvragen als MPEG2 file of Beta SP tape. De registratie en het videomateriaal zijn vrij voor de media. Filmmateriaal is ook te vinden op http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks. Fotomateriaal is verkrijgbaar via Volvo Trucks' beeldenbank http://images.volvotrucks.com. Daarnaast is filmmateriaal (om te embedden) en highres fotomateriaal te vinden op onze Newsroom: (http://www.volvotrucks.com/trucks/netherlands-market/nl-nl/newsmedia/Pages/news_and_media.aspx )! _http://www.volvotrucks.nl  Facebook [https://www.facebook.com/volvotrucksnederland ] | Twitter [https://mobile.twitter.com/volvotrucksnl ] | LinkedIn [https://www.linkedin.com/company/volvo-trucks-nederland ]

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van 2.200 servicepunten in meer dan 120 landen. Volvo-trucks worden in 16 landen geassembleerd. In 2015 leverde Volvo wereldwijd meer dan 113.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriele toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/509734/Volvo_Trucks_Safety_Report.jpg )

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234