BTN nieuwe partner Zorg voor Beter

Utrecht 5 juli - Brancheorganisatie voor de thuiszorg BTN is de nieuwe partner van Zorg voor Beter. Het Kennisplein gaat daarmee een strategische alliantie aan om zorgmedewerkers verder te ondersteunen bij de verbetering van de zorg.

Een van de pijlers van het succes van het Kennisplein Zorg voor Beter (www.zorgvoorbeter.nl) is de actieve betrokkenheid van verschillende organisaties. Samen met ZonMw, ActiZ, V&VN en Vilans gaat BTN verder bouwen aan het kennisplein.
Hans Buijing, bestuurder BTN: 'Een partnerschap in Zorg voor Beter was een jarenlange wens van onze leden. Eentje die we graag inwilligen omdat het Kennisplein zo veel gebundelde informatie biedt voor zorgorganisaties en hun medewerkers. Het Kennisplein zorgt ervoor dat zorgmedewerkers aangehaakt kunnen blijven bij de laatste ontwikkelingen. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om hierover vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen met zorgmedewerkers van andere organisaties.' Bezoekers beantwoorden elkaars vragen in de interactieve rubriek 'Praktijkvragen': www.zorgvoorbeter.nl/steleenvraag.

Thuisperspectief
'We zijn heel blij met BTN als partner. Een mooi resultaat dat alle partners de meerwaarde van het Kennisplein zien. BTN maakt zicht sterk voor de keuze van de cliënt en het zoveel mogelijk in eigen regie van de cliënt leveren van zorg waardoor het cliëntperspectief met dit partnerschap extra invulling krijgt. Met alle partners samen kunnen we meer betekenen voor de cliënt dan wanneer ieder voor zich dit probeert', vertelt Astraia Rühl, voorzitter stuurgroep Zorg voor Beter en directeur kennisnetwerken bij Vilans. Vilans coördineert het Kennisplein namens alle deelnemende organisaties. Maandelijks bereikt het kennisplein 100.000 zorgmedewerkers.

Kennisbundeling
Er is veel informatie te vinden over ouderenzorg, maar deze is versnipperd over verschillende websites en publicaties. Zorgvoorbeter.nl - het kennisplein voor verpleging, verzorging en zorg thuis - geeft met één muisklik toegang tot de meest recente, betrouwbare informatie over meer dan 20 actuele gezondheidsthema's. Op de website is deze kennis gebundeld, zodat zorgmedewerkers dit direct in de praktijk kunnen gebruiken om de zorg aan ouderen en chronisch zieken te verbeteren.

Gratis nieuwsbrief van Zorg voor Beter
Via een gratis nieuwsbrief blijven professionals op de hoogte van praktische instrumenten en nieuwe ontwikkelingen in de langdurige zorg. Aanmelden kan via www.zorgvoorbeter.nl/nieuwsbrief.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u terecht bij Isha Govaarts, persvoorlichter Zorg voor Beter via i.govaarts@vilans.nl of via 06 - 22 81 06 53.
De foto is rechtenvrij te gebruiken.

Kennisplein Zorg voor Beter

plaats:
Utrecht

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234