Nieuwe website voor museum het Markiezenhof

Sinds 4 juli 2016 heeft museum het Markiezenhof een volledig nieuwe website. De site was in betaversie al sinds 27 juni te benaderen, maar is sinds vandaag volledig gelanceerd!
De website is geïllustreerd met prachtig, grotendeels nieuw fotomateriaal. De combinatie van Google Art en Google Streetview, met de toevoeging van audio aan de beelden, is uniek voor websites van Nederlandse musea.

Online museumbeleving
De nieuwe site biedt een sterk visuele indruk wat het Markiezenhof te bieden heeft. Tentoonstellingen, activiteiten, de vaste opstelling van het museum, potentiële bezoekers kunnen direct zien wat er in het oudste stadspaleis van Nederland te beleven valt. En meer, want zelfs het volledige museum is digitaal vanaf de homepagina direct door te 'lopen' met de integratie van Google Streetview.
De opnames die Google voor het Art Project heeft gemaakt, waar het Markiezenhof sinds januari 2016 als eerste Brabantse museum aan deelneemt, zijn verwerkt in de website en met één muisklik al te openen. De combinatie met de toevoeging van audio aan deze beelden is uniek voor websites van Nederlandse musea. Bezoekers ervaren zo op de website direct al de beleving van een museumbezoek aan het Markiezenhof.

Partners
De nieuwe website werd gemaakt in samenwerking met het bureau INTK uit Utrecht, een gerenommeerd bureau dat gespecialiseerd is in digitale strategieën en projecten voor culturele instellingen in binnen- en buitenland, waaronder veel musea. De vernieuwde huisstijl van het Markiezenhof die in de website duidelijk terugkomt, werd ontwikkeld door Mirjam Drenth van Hotel Zeezicht creatief collectief uit Bergen op Zoom. Het vernieuwde logo geeft een frisse en moderne twist aan de klassieke variant, waarin de drie maliën uit het wapen van de Heren en Markiezen van de stad nog steeds een prominente plaats hebben.

Archief en museum: twee websites
Waar voorheen de website nog werd gedeeld met het gemeentearchief van Bergen op Zoom, is de nieuwe markiezenhof.nl volledig gericht op het museum. Door de fusie van de archieven van Bergen op Zoom, Roosendaal en Oudenbosch tot het nieuwe West-Brabants Archief (WBA), is door deze archiefdiensten ook een nieuwe website (www.westbrabantsarchief.nl) ontwikkeld, waarop alle archiefbronnen in te zien zijn die voorheen op de drie websites van de individuele instellingen stonden. Tot 1 januari 2017 is de studiezaal van het WBA nog gevestigd in het Markiezenhof en vanaf 6 juli weer via de aparte ingang op Steenbergsestraat 6 te bezoeken.

De website is te bewonderen via www.markiezenhof.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sophie De Ripainsel, PR & Communicatie Het Markiezenhof Bergen op Zoom: 0164-277085 s.deripainsel@bergenopzoom.nl

Het Markiezenhof

plaats:
Bergen op Zoom
website:
http://www.markiezenhof.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234