Domeinnaam Sinterklaas.nl voor de eerste keer onder de hamer

Eén van de meest herkenbare commerciële webadressen van Nederland gaat deze week voor de allereerste keer onder de hamer, Sinterklaas.nl. De domeinnaam Sinterklaas.nl is sinds de opkomst van het internet, ruim 20 jaar geleden, vastgelegd en beheerd door een stichting en daarna nooit commercieel ingezet. Omdat het nu de eerste en wellicht enige kans is om deze domeinnaam te kopen verwacht veilinghuis Catawiki veel belangstelling. ''In de aanloop naar Sinterklaas worden websites als Sinterklaas.nl miljoenen keren bezocht en vanuit dat oogpunt is deze domeinnaam dan ook heel interessant voor bijvoorbeeld de speelgoedhandel, snoepfabrikanten en webshops''. Het veilinghuis verwacht dat de domeinnaam minimaal 30.000 euro gaat opbrengen, en dat dit zelfs nog behoorlijk kan oplopen als er meerdere partijen echt hun zinnen zetten op deze unieke domeinnaam.

Zwartepiet.nl
Eind vorig jaar werd op Catawiki ook al de domeinnaam Zwartepiet.nl geveild. Toen waren het vooral voor-en tegenstanders van Zwarte Piet die deze domeinnaam in handen wilden krijgen. Veilingmeester Romano Jennekens, domeinnamen expert bij Catawiki, denkt echter niet dat deze mensen nu weer zullen gaan meebieden. ''Het Sinterklaasfeest zelf staat bij de voor- en tegenstanders niet zozeer ter discussie en daarom is Sinterklaas.nl voor deze groep ook niet echt interessant. Daarnaast is de domeinnaam Sinterklaas.nl commercieel gezien veel aantrekkelijker en veel meer waard. Daarom zullen de online webshops er waarschijnlijk alles aan doen om de domeinnaam over te nemen''.

De veiling van de domeinnaam is inmiddels gestart en duurt tot en met woensdag 6 juli
De veiling is te bezoeken via www.catawiki.nl/sinterklaas

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234