Veilig ontspullen via Ome Jan

Verkoopplaats voor vrienden is na succesvolle start nu voor iedereen beschikbaar

Amsterdam, 4 juli 2016 - Voor mensen die bang zijn voor rare reacties van vreemden of opgelicht zijn op Marktplaats is er een nieuwe, veilige manier om tweedehands spullen te kopen en te verkopen via vrienden, familie en kennissen. Ome Jan, de verkoopplaats voor vrienden, is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en Android waardoor ze in eigen kring spullen kunnen aanbieden en kopen.
Ome Jan werkt hetzelfde als andere tweedehands platforms; met de app op hun smartphone maken mensen een advertentie aan en plaatsen er een foto bij. Het verschil is dat ze die alleen delen met hun vriendenkring op Facebook, waarmee de app verbonden is. Na een eerdere succesvolle soft launch van de iPhone app, en de vele duizenden daaropvolgende downloads wordt vandaag de Android versie gelanceerd.

Ome Jan is een idee van Jan Kooman. Nadat hij iets op Marktplaats had aangeboden en van de koper vals geld had ontvangen deelde Jan zijn ervaring in zijn omgeving. De herkenbare reacties vanuit zijn vriendenkring bracht hem tot de conclusie dat het een algemeen en groot probleem was. ,,Zeker de helft van mijn vrienden die ik sprak hadden wel eens iets betaald, maar nooit opgestuurd gekregen. Ook hoorde ik dat mensen vreemde reacties of biedingen krijgen. Je moet echt op je hoede zijn," aldus Kooman. Omdat mensen toch van hun spullen af willen, zocht hij naar een middel om dat op een veilige manier te kunnen doen. De oplossing: doe het via vrienden, familie en kennissen.

Het platform voorziet volgens hem in een duidelijke behoefte. Zo is ontspullen een wereldwijde trend aan het worden, en bleek onlangs uit een onderzoek van ING dat ook meer dan de helft van de Nederlanders van zijn overtollige spullen af wil. Kooman: "er zijn mensen genoeg die hun spullen willen verkopen, maar het niet zo goed durven via openbare marktplaatsen. Voor hen is Ome Jan bedoeld. En vanaf vandaag kan iedereen in Nederland op een veilige manier zijn spullen te koop aanbieden."

https://omejan.nl/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Kooman via 06 4500 0000 of jan@omejan.nl

Afbeeldingen, archief e.d. kunt u vinden op pers.omejan.nl

Ome Jan B.V.

plaats:
Amsterdam
website:
https://omejan.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234