Hanergy brengt verkoopbare volledig door zonne-energie aangedreven voertuigen op de markt

BEIJING, 3 juli 2016 /PRNewswire/ -- De Hanergy Holding Group, het toonaangevende dunne-film zonne-energiebedrijf in de wereld heeft vier voertuigen die volledig op zonne-energie rijden op de markt gebracht. Dit gebeurde in een evenement met als thema "Verbazingwekkende Innovaties die de Toekomst Aandrijven" dat plaatsvond buiten zijn hoofdkantoor in Beijing op 2 juli. Meer dan 4.000 gasten uit verschillende sectoren van de samenleving woonden het evenement bij.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160702/385861 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160702/385861]

Een sportwagen met de naam "Hanergy Solar R" maakte zijn debuut. Li Hejun, voorzitter van het bestuur en CEO van de Hanergy Holding Group, reed rond met de wagen in de schijnwerpers. In zijn speech ging meneer Li verder in op de voordelen van de dunne-film zonnecellen, waaronder het lichte gewicht en de flexibiliteit waardoor de cellen in een verscheidenheid van producten kunnen worden gebruikt zoals wagens, onbemande vliegtuigen, mobiele telefoons, rugzakken en kleding. De volledig door zonne-energie aangedreven voertuigen die hun debuut maakten, zijn een weerspiegeling van de meest recent successen van de mobiele energiestrategie van Hanergy, zei hij.

Met de flexibele en zeer efficiënte dunne-film zonnecellen en modules zullen de voertuigen die volledig op zonne-energie rijden en zonder uitstoot zonne-energie gebruiken als hun voornaamste bron van aandrijfkracht door middel van een reeks precieze controle- en managementsystemen, waaronder een foto-elektrisch conversiesysteem, een energieopslagsysteem en een intelligent controlesysteem.

Aangezien de voertuigen van Hanergy die volledig op zonne-energie rijden hun energie direct uit de zon halen, zijn ze niet afhankelijk van oplaadpalen en moeten ze dus niet langer rekening houden met "afstanden tot de volgende oplading". Dat betekent dat een "nul oplading" mogelijk wordt voor middellange en korte afstanden. Het probleem van de vorige door zonne-energie aangedreven voertuigen die weinig praktisch waren, is opgelost in de vier voertuigen die Hanergy lanceerde. Het zijn dan ook de eerste dunne-film zonne-energie voertuigen die op de markt kunnen worden gebracht en die de markt van de nieuwe energievoertuigen zullen herdefiniëren.

Met een conversiepercentage van 31,6%, werd de dual-junction zonnecel van gallium-arsenide (GaAs) van Hanergy bekroond met een Wereldrecord Certificaat van de World Record Association tijdens het evenement. Voordien, op 5 januari 2016, had het Noord-Amerikaanse Nationale Laboratorium voor Hernieuwbare Energie (NREL, National Renewable Energy Laboratory) de technologie al erkend omdat ze het hoogste conversiepercentage in de wereld heeft.

Verder ondertekende Hanergy een raamakkoord met Foton Motor om samen te werken rond de ontwikkeling van schone energiebussen.

Naast de Hanergy Solar R, maakten de Hanergy Solar O, de Hanergy Solar L en de Hanergy Solar A deel uit van de door zonne-energie aangedreven voertuigen die Hanergy zaterdagavond voorstelde. Elk voertuig is gericht op een verschillende groep gebruikers.

De voertuigen zijn licht met een maximalisatie van de oppervlakte die door dunne-film zonnecellen wordt bedekt. Dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp kunnen de gebruikers verschillende reis- en weerinstellingen selecteren en gebruiken op een real-time, mobiele, genetwerkte en intelligente manier. De gebruikers kunnen zelf de oplaadinstellingen kiezen afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat doen ze door middel van applicaties op hun mobiele telefoon. Verder zijn de voertuigen uitgerust met ultrasound reinigingstechnologie voor het onderhoud van de zonnecellen.

Volgens Dr. Gao Weimin, vicevoorzitter van de Hanergy Holding Group en CEO van de Afdeling die rond Voertuigen op Zonne-energie werkt, hebben de vier voertuigen die volledig zijn aangedreven door zonne-energie flexibele dunne-film zonnecellen van GaAs die een oppervlakte van 3,5 tot 7,5 vierkante meter bedekken. Met vijf tot zes uur zonlicht kunnen de dunne-film zonnecellen in het voertuig acht tot tien kilowattuur energie per dag opwekken. Met deze energie kan het voertuig ongeveer 80 kilometer afleggen, wat gelijk is aan meer dan 20.000 Km per jaar en dus de gemiddelde rijafstand in een stad onder gewone omstandigheden. Met deze verbazingwekkende innovatie zijn de voertuigen die volledig op zonne-energie rijden niet langer afhankelijk van oplaadpalen zoals de traditionele elektrische voertuigen.

Voor gewoon dagelijks gebruik kunnen de voertuigen zichzelf opladen met schone zonne-energie terwijl ze rijden, waardoor "nul oplading" mogelijk is. Dit wijzigt ons inherente begrip van "afstanden tot de volgende oplading" van een elektrisch voertuig. In geval er weinig zonlicht is of een lange afstand wordt afgelegd, kunnen de lithiumbatterijen in de voertuigen opgeladen worden aan oplaadpalen zodat ze een maximum van 350 Km per oplading zouden kunnen afleggen.

"Ik ben hier aanwezig omdat ik geloof in wat Hanergy doet met haar voertuigen die volledig door zonne-energie worden aangedreven," zei Dr. Woodrow W. Clark II, een Amerikaans deskundige in hernieuwbare energie die de productvoorstelling bijwoonde. Hij meent dat het volledig door zonne-energie aangedreven voertuig dat Hanergy heeft ontwikkeld een symbool is van een groene industriële revolutie.

De R&D van de volledig door zonne-energie aangedreven voertuigen was een onafhankelijke inspanning van Hanergy. Het bedrijf heeft hiervoor meer dan 120 patenten en intellectuele eigendomsrechten.

Over de Hanergy Holding Group

De Hanergy Holding Group is een multinationaal bedrijf dat rond schone energie werkt. Ook is het de wereldleider in dunne-film zonne-energie die vastbesloten is om de wereld te veranderen met schone energie. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en heeft vestigingen in verschillende Chinese provincies, Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Pacifisch Azië, Afrika en andere regio's. Het bedrijf werkt vooral rond waterkracht, windenergie en dunne-film zonne-energie.

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160702/385861


Hanergy Holding Group


CONTACT: Wang Lei, Telefoonnummer: +86 10 83914567 toestel 3144, Mobielnummer: +86 15010590767, Email: wanglei05@hanergy.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234