DAVIDOFF Cool Water Betrekt Consumenten Bij Milieubescherming Met Een Film Met Scott Eastwood In De Hoofdrol

PARIS, July 1, 2016 /PRNewswire/ --KOM IN ACTIE, BESCHERM DE OCEAAN 
De eerste geur met de oceaan als inspiratie, DAVIDOFF Cool Water, neemt nu het voortouw in het ondersteunen van de bescherming van de oceaan. Deze zomer brengt het merk een nieuwe film uit met zijn ambassadeur Scott Eastwood. De boodschap van de film is een oproep om in actie te komen om één van de meest kostbare, maar ook meest bedreigde natuurlijke bronnen te beschermen. De film is een vervolg op DAVIDOFF Cool Water's langdurige Love the Ocean-campagne ten bate van het Pristine Seas Project van de National Geographic Society, dat als doelstelling heeft om voor 2020 tien procent van de oceanen wereldwijd te beschermen.
Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier:
http://www.multivu.com/players/uk/7872451-take-action-protect-ocean-davidoff
DE KRACHT TOT VERANDERING 
De nieuwe film wordt op 1 juli 2016 uitgebracht en wordt vertoond op diverse digitale platforms. De Love the Ocean-campagne wordt deze zomer voortgezet met een oproep om persoonlijk in actie te komen. Het doel van de film is om ons ervan te overtuigen dat iedereen een verschil kan maken. "Als individuen zijn we veel meer in staat de wereld te veranderen dan we denken", zegt Scott Eastwood, die - geboren in Californië, opgegroeid in Hawaï - een speciale band voelt met de oceaan.
De film is vlakbij het huis van de acteur opgenomen en bevestigt Scott Eastwoods' bezorgdheid om het behoud van de oceaan en zijn inzet voor de strijd tegen watervervuiling. In de film zien we een strandschoonmaakactie, georganiseerd door de National Geographic Society en de Surfrider Foundation. Namelijk 80 procent van de vervuiling van het maritieme milieu is afkomstig van het vasteland. Volgens huidige schattingen bevat de oceaan tegen 2050 - in gewicht gemeten - meer plastic dan vis. Schoonmaakacties zijn in combinatie met eenvoudige veranderingen in je eigen leefstijl een effectieve manier om zelf in actie te komen. Shan Selbe van de National Geographic Explorer: "Zelfs één persoon kan al een enorm verschil maken voor het behoud van de oceaan."
VAN PERSOONLIJK NAAR WERELDWIJD 
Door het Love the Ocean-initiatief uit te breiden met een oproep om persoonlijk in actie te komen, wil DAVIDOFF Cool Water een bijdrage leveren aan de al indrukwekkende vooruitgang die wereldwijd door het Pristine Seas Project van de National Geographic Society is geboekt. Sinds 2012 heeft DAVIDOFF Cool Water al 14 Pristine Seas-projecten ondersteund, waarmee men erin geslaagd is om vijf maritieme gebieden, in totaal 1.713.518 vierkante kilometer groot, ofwel 2,18 procent van de oceaan te beschermen.
De inspirerende boodschap van de film is dat we allemaal een rol spelen, en daarom zal DAVIDOFF Cool Water gedurende deze zomer internationaal strandschoonmaakacties promoten, en op die manier mensen - waar ze zich ook bevinden - aanmoedigen hun liefde voor de oceaan kenbaar te maken en bij te dragen aan de verandering. Zoals Scott Eastwood aan het eind van de film zegt: "Het begint bij één  - één uur van jouw tijd, één dag, één stuk afval."
OVER HET LOVE THE OCEAN-INITIATIEF 
DAVIDOFF Cool Water is al sinds lange tijd partner van het Pristine Seas Project van de National Geographic Society, dat wetenschappelijke expedities omvat die over de hele wereld kwetsbare maritieme gebieden onderzoeken en documenteren. Jaarlijks betrekt DAVIDOFF Cool Water zijn miljoenen trouwe gebruikers bij het Love the Ocean-initiatief, met de inzet dat iedere verkochte flacon DAVIDOFF Cool Water meehelpt bij het beschermen van 10.000 vierkante meter oceaan.
DE OCEAAN: VITALE CIJFERS 
- 71% van het aardoppervlak wordt gevormd door oceanen
- 50% van de zuurstof die we inademen is geproduceerd door de oceaan
- 350 miljoen banen wereldwijd zijn direct verbonden met de oceaan
- 90% van de visgebieden wordt te zwaar of volledig bevist
- 47% van de eetbare zeevruchten wordt, alleen al in de Verenigde Staten, jaarlijks verspild
DE VIJF BESCHERMDE MARITIEME GEBIEDEN 
die mede door het Davidoff Cool Water Love the Ocean project 
tot stand gekomen zijn: 
- Gabon (Gabon Marine Protected Area Network) - 46.000 kmsquared
- Palau (Palau National Marine Sanctuary) - 500.000 kmsquared
- Pitcairn (Pitcairn Islands Marine Reserve) - 830.000 kmsquared
- Galapagos (Galapagos Marine Reserve) - 40.000 kmsquared
- Desventuradas Islands/Chili (Nazca-Desventuradas Marine Park) - 297.518 kmsquared

 
Press contact: 
Daphne Knijpinga 
PR Marketing Communications Manager 
COTY BENELUX 
daphne_knijpinga@cotyinc.com  


 
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160630/385383 )
Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160630/385383

Video:
http://www.multivu.com/players/uk/7872451-take-action-protect-ocean-davidoff


Coty Inc.


CONTACT: +33(0)1-83-42-33-54

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234