Gouden voetbal onder de hamer

Nederlander biedt unieke gouden bal aan op veiling

Het zal je gebeuren: je doet mee aan een reclamestunt van online gokkantoor Unibet en je wint zomaar één van de duurste voetballen ter wereld. Een 14-karaats gouden bal ter waarde van 75.000 euro. Het overkwam een Nederlandse voetbalfan. Unibet had tijdens het WK voetbal in Duitsland (2006) een gouden bal in een ijsblok kilo gehangen. De deelnemer die raadde hoelang het zou duren voordat de bal eruit zou vallen kreeg de bal. In totaal deden ruim 40.000 mensen mee aan de wedstrijd. De gouden bal deed er uiteindelijk 663.546 seconden over om uit het blok te vallen. De Nederlandse winnaar zat met zijn geschatte tijd slechts vijf seconden naast de uiteindelijke tijd. De bal is door de steeds verder oplopende goudprijs inmiddels zoveel meer waard geworden dat de eigenaar de bal nu via Catawiki laat veilen. Volgens veilingmeester Marc Jans, sport memorabilia expert bij Catawiki, gaat het om iets heel bijzonders. ''De gouden bal is op zichzelf al uniek, maar de bal is ook nog eens gegraveerd met handtekeningen van een aantal bekende voetballers zoals Ruud Gullit en de Braziliaan Romario. Deze handtekeningen zijn eerst door de voetballers persoonlijk gezet en later in de bal gegraveerd''. Het veilinghuis verwacht dat de bal tussen de 90.000 en 125.000 euro zal opbrengen.

Goudkoers
Door de bal tien jaar lang te bewaren heeft de eigenaar een slimme keuze gemaakt. De goudprijs is nog nooit zo hoog geweest als op dit moment. De 2,5 kilo wegende gouden bal is daarom dan ook nu veel meer waard dan 10 jaar geleden. Investeren in goud loont dus enorm. Maar toch verwacht de veilingmeester dat de bal niet aangekocht zal worden door iemand die alleen geïnteresseerd is in het goud van de bal. ''De bal heeft naast de goudwaarde door de handtekeningen en het verhaal achter de bal ook veel symbolische waarde''.

De veiling van de gouden bal duurt tot en met vrijdag 8 juli en is te bekijken via www.catawiki.nl/voetbal

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234