NK Striptekenen 2016 van start

De voorrondes van het NK Striptekenen zijn begonnen. Tot 21 september kunnen alle kinderen van Nederland (tot 18 jaar) hun inzendingen sturen voor het NK Striptekenen 2016. Een deskundige jury onder voorzitterschap van stripmaker Eric Heuvel (January Jones, De ontdekking) zal een selectie maken uit de inzendingen van de jonge stripmakers die tijdens de finale op zaterdag 15 oktober tijdens Stripfestival Breda plaatsvindt. In samenwerking met Eppo Stripblad wordt voor de vierde keer het NK Striptekenen georganiseerd waarin de finalisten strijden voor de titel 'Kampioen striptekenen 2016', een stripboekenpakket ter waarde van Euro 500,- en publicatie in Eppo Stripblad. Rob van Bavel, hoofdredacteur van Eppo over het NK Striptekenen: "Voor Eppo is het belangrijk dat er een nieuwe aanwas blijft komen van talentvolle stripmakers, en het NK levert daar zeker een bijdrage aan. Zo is de winnares van het NK in 2009, Emma Ringelding, inmiddels een bekende stripmaker, die meewerkte aan het album Op Missie 2."

Op de website www.nkstriptekenen.nl is alle informatie over het NL Striptekenen 2016 te vinden, en het adres waar de inzendingen naartoe kunnen worden gestuurd.

* Het NK Striptekenen wordt voor de vierde keer georganiseerd en is een onderdeel van Stripfestival Breda dat dit jaar op 15 en 16 oktober gehouden wordt in het Chassé Theater in Breda. Stripfestival Breda is het grootste stripfestival in de Benelux en trekt jaarlijks meer dan 6000 bezoekers.
www.nkstriptekenen.nl
www.stripfestivalbreda.nl

* Eppo Stripblad verschijnt elke twee weken en staat boordevol met strips van eigen bodem zoals: Storm, Franka, Agent 327, Haas, Dirkjan, Sigmund en Elsje. In 2009 maakte het beroemde stripblad een comeback, nadat het in 1985 ter ziele was gegaan.
www.eppostripblad.nl

NK Striptekenen: 0162-461110
organisatie@stripfestivalbreda.nl
Hoofdredacteur Rob van Bavel: tel: 06-51406637
r.vanbavel@eppo.nu

Strips in Beeld

plaats:
Oosterhout

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234