IN(3D)USTRY bewijst dat de 3D-revolutie al veranderingen in de industrie teweegbrengt

BARCELONA, July 1, 2016 /PRNewswire/ --De tentoonstelling, georganiseerd door Fira de Barcelona, promoot het gebruik van 3D-materialen voor productie 
De eerste editie van IN(3D)USTRY From Needs to Solutions [http://www.in3dustry.com/en/home ] onderstreepte dat de zogenaamde vierde industriële revolutie, waarin productie op basis van 3D-materialen en de digitalisering van productieprocessen centraal staat, al in volle gang is. Het evenement bracht de huidige toepassingen en toekomstige uitdagingen van de technologie in vakgebieden zoals architectuur, de auto-industrie, de gezondheidszorg en de productie van consumentengoederen onder de aandacht en faciliteerde zakelijke contacten tussen bedrijven en eindgebruikers.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160209/331226 )

Het evenement telde meer dan honderd prestigieuze sprekers uit een heel representatief spectrum van het economische en maatschappelijke ecosysteem dat rondom het gebruik van 3D-printtechnologieën is ontstaan. Het enorme potentieel van de gemeenschap van makers - de eindgebruikers - werd uitgelicht in de Maker Pro-zone, waar meer dan 60 projecten werden tentoongesteld. De vakbeurs bood daarnaast plaats aan toonaangevende fabrikanten van 3D-printers, zoals HP, Renishaw, Hofman en Arburg.
Er werden verschillende zakelijke overeenkomsten gesloten, wat eens te meer bevestigt dat deze nieuwe vakbeursformule, die zich richt op 3D-toepassingen voor industriële sectoren, nog meer waarde aan deze markt toevoegt. Tal van exposanten hebben inmiddels al aangegeven deelname aan de volgende editie van het evenement, dat op 20-22 juni 2017 plaatsvindt in het beursgebouw Montjuïc van Fira de Barcelona, te overwegen. Van de professionals die IN(3D)USTRY bezocht, had 40% een hogere managementfunctie en was 60% een beïnvloeder van aankoopbeslissingen, wat het belang van het evenement voor de sector nog verder onderstreept.
Miquel Serrano, directeur van IN(3D)USTRY From Needs to Solutions, toonde zich tevreden over het feit dat "Barcelona in deze drie dagen een internationaal knooppunt vol ideeën, uitdagingen en oplossingen in geavanceerde 3D-productie was".
De presentaties, die een groot deel van de bezoekers aantrok, benadrukten stuk voor stuk dat we ons op de drempel van een nieuw economisch model bevinden, waarin gebruikt gemaakt wordt van programma's voor open samenwerking. Tot de belangrijkste sprekers behoorden Mark Burry, een architect uit Nieuw-Zeeland die 3D-ontwerpen gebruikt om de Sagrada Família in Barcelona te voltooien, de Belgische architect Xavier de Kestelier van Foster + Partners, ontwerpers zoals Danit Peleg en New Francis Bitonti en de Amerikaanse wetenschapper Vinton Cerf.
Foto's [http://premsa.firabarcelona.com/SALONS%20-%20SHOWS/IN(3D) USTRY%202016/GENERALES ]


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160209/331226


Fira de Barcelona


CONTACT: Eduard Pérez Moya, eperezm@firabarcelona.com, +34-93-233-21-66

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234