Zwangeren maken zelf 2.881 geslaagde thuis-echo's

Zwangeren in Nederland en België hebben gedurende de introductieperiode van de Babywatcher, 's werelds eerste thuis-echo-scanner, zelfstandig 2.881 echo's gemaakt.

Sinds mei van dit jaar maakt de Nederlandse Start-Up BabyWatcher het mogelijk om thuis zelf echo's te maken gedurende de zwangerschap. Met de Babywatcher, die voor één of twee weken kan worden gehuurd, kunnen per dag drie echo's van elk 10 minuten worden gemaakt. De Babywatcher heeft geen medisch doel en beschikt niet over meetfuncties. De scanner is alleen bestemd voor ultieme zwangerschapsbeleving. Bij 3% van de totale populatie had de hoogte van de BMI en de ligging van de placenta invloed op een vervaging van de beelden.

Naast de eerdere testresultaten van de Babywatcher, laten deze 2.881 echo's zien dat een zwangere eenvoudig een echo kan maken. Hierop aanvullend draagt een juiste voorlichting ertoe bij, dat een zwangere niet ongerust wordt op het moment dat zij iets niet herkent of iets niet volledig ziet. De zwangere doet geen beroep op een extra medisch consult bij een gynaecoloog of verloskundige tijdens of na het gebruik van de Babywatcher.

Bij dit bericht is een bijlage te zien op www.perssupport.nl "BabyWatcher Fact-Sheet Juni 2016"

Meer informatie op https://www.mybabywatcher.com/ en http://share.mybabywatcher.com/

Geplaatst in:

BabyWatcher B.V.

plaats:
Heerlen
website:
https://www.mybabywatcher.com/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234