Hortonworks: Microsoft Azure HDInsight is onze beste verbonden dataplatforms-cloud solution

Microsoft viert 10 jaar Hadoop als innovatiesponsor

SANTA CLARA, Californië en SAN JOSE, Californië, 28 juni 2016 /PRNewswire/ -- (Hadoop Top) -- Hortonworks, Inc. [http://www.hortonworks.com/] (®) heeft vandaag bekendgemaakt dat Microsoft Azure HDInsight de beste verbonden dataplatforms-cloud solution is om klanten Apache(TM) Hadoop(®) in cloudomgevingen te geven. De twee bedrijven hebben de laatste vier jaar samen pionierswerk verricht op het gebied van cloud solutions door middel van een strategisch partnerschap in gezamenlijke engineering en go-to-marketstrategieën, om klanten zo de meest flexibele big data-omgevingen te bieden. Microsoft is de toonaangevende sponsor van de Hadoop Top 2016 met het allereerste Innovation Level-sponsorschap. Tijdens het evenement vieren de twee bedrijven samen het tienjarig bestaan van Hadoop.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO]

De moderne organisaties van vandaag omarmen een cloud first-benadering voor het inzetten en managen van data-werklasten. Het rapport Big Data Hadoop Cloud Solutions, Q2 2016 van The Forrester Wave(TM) benadrukt dat "bedrijven van alle soorten en afmetingen in toenemende mate de cloud omarmen als een belangrijke katapult voor hun bedrijfstechnologische agenda." Microsoft heeft in het rapport de hoogste score gekregen voor het huidige aanbod en strategie.

"Hortonworks en Microsoft geloven gezamenlijk dat in de hyperverbonden wereld van vandaag, architecturen van de volgende generatie data op alle mogelijke manieren en in iedere omgeving moeten benaderen om tot nieuwe realistische inzichten te komen," aldus Rob Bearden, chief executive officer van Hortonworks. "Met Azure HDInsight als onze beste verbonden dataplatforms-cloud solution geven we onze klanten de flexibiliteit om hun architectuur toekomstbestendig te maken door meer werklasten te verplaatsen naar de cloud."

"Microsoft en Hortonworks zijn sterke partners geweest in cloud solutions voor Big Data en we werken samen aan verschillende open source-verbeteringen. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld de Yarn-resourcemanager verbeterd zodat deze op grote schaal gelijktijdig applicaties kan laten draaien op Spark," aldus Joseph Sirosh, corporate vice president data group bij Microsoft. "Ons strategisch partnerschap met Hortonworks blijft gezamenlijke klanten krachtige solutions bieden om Hadoop en Spark eenvoudig in te zetten in de cloud."

De beste verbonden dataplatforms-cloud solution

Verbonden Dataplatforms [http://hortonworks.com/solutions/connected-data-platforms/] bieden klanten bruikbare informatie door de combinatie van data in beweging en nog niet opgeslagen gegevens voor het aandrijven van moderne data-applicaties. Azure HDInsight, Hortonworks' beste verbonden dataplatforms-cloud solution, levert Hadoop en Spark die worden aangedreven door Hortonworks Data Platform (HDP(®)).

Recente updates van Azure HDInsight, gebouwd op HDP, zijn:-- Enterprise Spark at Scale: Spark voor Azure HDInsight is nu algemeen
verkrijgbaar en heeft een veilige, schaalbare en enterprise-ready
Spark-implementatie.
-- R Server voor HDInsight in de cloud aangedreven door Spark maakt de
Spark-integratie zowel lokaal als in de cloud beschikbaar, en zal deze
zomer algemeen verkrijgbaar zijn.

Klanten kunnen Azure HDInsight vandaag uitproberen. Kijk voor meer informatie over Azure HDInsight op www.hortonworks.com/products/cloud/azure [http://www.hortonworks.com/products/cloud/azure]

Over Hortonworks [http://hortonworks.com/news-blogs/]

Hortonworks, HDP en HDF zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Hortonworks, Inc. en haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere jurisdicties. Kijk voor meer informatie op www.hortonworks.com [http://www.hortonworks.com/]. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Hortonworks Contact
Michelle Lazzar
(408) 828-9681
comms@hortonworks.com [mailto:comms@hortonworks.com]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO


Hortonworks, Inc.


Web site: http://www.hortonworks.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234