Gratis gebeld worden in buitenland kan nu al

WorldMobile biedt slimme oplossing voor zakenmensen en vakantiegangers

Amsterdam, 28 juni 2016 - Terwijl de roamingkosten voor bellen van en naar EU-landen in 2017 definitief afgeschaft worden, heeft het Amsterdamse bedrijf Itnomy nu al een constructie bedacht waarmee zakenmensen en vakantiegangers gratis gebeld kunnen worden in het buitenland. Niet alleen binnen de EU, maar wereldwijd.

Het bedrijf biedt sinds kort de WorldMobile Internationale SIM-kaart aan. Die maakt bellen en internetten in het buitenland een stuk goedkoper. Bovendien kunnen gebruikers van de SIM-kaart in 146 landen gratis gebeld worden. ,,Wij zijn bij mijn weten de enige in Nederland die dit aanbieden," zegt Dogan Yilmaz van Itnomy.

Doordat de Europese Commissie de groothandelprijzen die telecomproviders elkaar mogen rekenen voor mobiel verkeer eind dit jaar verder wil verlagen, zullen de prijzen voor internationaal mobiel bellen en internetten verder afnemen. Daardoor zullen ook de roamingkosten verder dalen. In 2017 worden die definitief afgeschaft
Desondanks blijft bellen met het buitenland nog duur, zeker als het van of naar landen buiten de EU is, stelt Yilmaz. Voor datagebruik rekenen providers helemaal hoge prijzen. Soms zelfs meer dan 10 euro per MB. Met Itnomy wil hij die hoge prijzen doorbreken.

De WorldMobile SIM-kaart werkt via een Estlands nummer dat in die 146 landen gratis gebeld kan worden. Zakenmensen die voor hun werk lang op reis gaan of vakantiegangers kunnen hun relaties en of familie voor vertrek dat nummer geven, zodat ze goedkoop contact kunnen houden. Gebeld worden is gratis, bellen kost vanaf 15 cent per minuut. WorldMobile-klanten bellen elkaar voor 19 cent per minuut in en tussen de 146 landen.
Yilmaz snapt dat een ander Estlands nummer voor sommige een probleem kan zijn. Daarom is het mogelijk om gesprekken naar mobiele nummers van klanten door te schakelen naar WorldMobile. Dan is gebeld worden niet meer gratis, maar wel een stuk goedkoper.

Het gebruik van de WorldMobile SIM-kaart in combinatie met eigen mobiele nummers is ook mogelijk. WorldMobile klanten kunnen bellen en gebeld worden in het buitenland alsof ze hun gewone mobiele nummer gebruiken. Voor die doorschakeling worden de diensten van zusterbedrijf World Telecom gebruikt. ,,Zo blijven klanten bereikbaar met hun eigen nummer, maar betalen ze geen hoge roamingkosten," aldus Yilmaz. Volgens hem kunnen vooral bedrijven op deze manier hun hoge telecommunicatiekosten in het buitenland fors verlagen.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dogan Yilmaz van WorldMobile
Tel: +31 20 3033400
E-mail: d.yilmaz@worldmobile.nl
Zie ook:
www.worldmobile.nl

WorldMobile

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234