Slager Simon van Schaik wint Spareribs Trophy 2016

De Spareribs Trophy 2016 is gewonnen door slager Simon van Schaik uit Leiden. Op 27 juni ontving Simon van Schaik van de gelijknamige slagerij deze felbegeerde Trophy van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Van Schaik bereikte in eerdere edities van deze wedstrijd al eens de tweede en derde plaats, en wint deze wedstrijd nu voor het eerst. De prijsuitreiking vond plaats in Amersfoort in Leerhotel Het Klooster.

simon van schaik

Van Schaik ontving de Trophy tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter, kok en bbq-fanaat Jeremy Vermolen. De tweede prijs is voor Keurslager Marco van Strien uit 's Gravenmoer. De derde prijs is gewonnen door Twan Beerens van Beerens Slagerij & Traiteur uit Best.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit Rinus de Rijder (vakdocent en vleestechnoloog SVO vakopleiding food), Marco Jurriëns (Keurslager Epe, winnaar Spareribs Trophy 2012 en 2015) en juryvoorzitter Jeremy Vermolen (eigenaar van restaurant Beer & Steak, tv-kok en bbq-fanaat) heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Jeremy Vermolen zei over de winnende sparerib: "De winnaar heeft een sparerib met een eigen, ambachtelijke signatuur. De smaak is perfect, je krijgt zin in de volgende hap."

"Wat geweldig dat we de eerste plaats hebben behaald van de Spareribs Trophy. Onze klanten zijn al jaren trouwe fans van onze spareribs en de jury is altijd positief. Om de prijs dan eindelijk te winnen is echt een eer", aldus een trotse Simon van Schaik.

Tijdens de feestelijke uitreiking, die onderdeel was van het KNS Inspiratiecongres in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort ontvingen alle finalisten een beker en hun oorkonde.

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

Slagerij Hermanussen, William Hermanussen, Overasselt
Keurslagerij Theo Barten Almkerk, Dennis Ruymaekers, Almkerk
Gildeslager De Rooij, Wim de Rooij, Berkel en Rodenrijs
Slagerij Buth, Krijn Buth, Ooltgensplaat
Slagerij van Tilburg, John van Tilburg, Sliedrecht
Keurslagerij J. Braamskamp, Han Braamskamp, Rolde
Verkoeijen Partyservice & Slagerij, John Verkoeijen, Leunen

De lekkerste spareribs ook op Binnenhof barbecue

De winnende spareribs in de Spareribs Trophy van Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik worden ook geserveerd op de Binnenhof Barbecue in Den Haag op 7 juli. De laatste kamerdag van Politiek Den Haag wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een barbecue in de binnentuin van Nieuwspoort. De barbecue wordt georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector en (COV) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimvee verwerkende Industrie (NEPLUVI). De Koninklijke Nederlandse Slagers levert met deze ambachtelijke slagers-spareribs een bijdrage aan dit evenement.

De Spareribs Trophy is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In september gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van start.

Neem voor meer informatie contact op met Marian Lemsom, Hoofd PR & Communicatie, m.lemsom@knsnet.nl, 06 13945518.

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

plaats:
Amersfoort

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234