HomeRiders fietsen 844.000 euro bijeen voor de Ronald McDonald Huizen

Ruim 11.000 overnachtingen voor ouders om dichtbij hun zieke kinderen te zijn

Amateurwielrenners uit het hele land fietsten dit weekend bijna onafgebroken van Maastricht naar Groningen om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen. De opbrengst van de wielertocht HomeRide was bij de finish maar liefst 844.000 euro en er komen nog steeds donaties binnen. De sfeer in Groningen was opperbest. Trots overheerste. Het weer onderweg was "typisch Hollands", de teams doorstonden weer en wind. De ontlading bij de finish is dan ook groot.

De HomeRiders werden zaterdag om 12:00 uur weggeschoten vanaf de Markt in Maastricht. Onder hen veel vaders die ervaring hebben met het verblijf in deze Huizen, maar ook bedrijven en topsporters zoals Leontien van Moorsel, Wilco van Rooijen, Erik Dekker en Gert Jakobs. Ook cabaretier Peter Heerschop was van de partij. De HomeRiders fietsten in estafettevorm in 24 uur door via Venlo, Oberhausen, Gennep, Arnhem/Otterloo, Zwolle. Om vandaag te finishen op de Vismarkt in Groningen.

Warm onthaal in Groningen
De sfeer in Groningen was opperbest. De 900 HomeRiders werden na hun 500 kilometer lange bikkeltocht opgewacht door familieleden, fans, collega's en vrienden en er vloeide menig traan. "Met een luid 'papaaahh', werden heel wat vaders ontvangen. Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds is meer dan trots op het resultaat: "Het is geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Door de inspanning van deze HomeRiders zijn meer dan 11.000 overnachtingen mogelijk gemaakt. Dat is echt fantastisch en hartverwarmend."

Dichtbij je zieke kind
Eén van de renners is Ferdinand Putman, die uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om dicht bij je zieke kind te zijn. "Mijn zoon Ferre is geboren met het Syndroom van Apert, een afwijking aan zijn schedel. Hij is nu drie jaar oud en al 19 keer geopereerd. Dankzij Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam kunnen wij altijd dicht bij ons vriendje zijn. Als hij weer is opgenomen, willen we hem kunnen troosten en knuffelen, zonder continu aan het reizen te zijn. Er zijn al vele spannende momenten geweest, en dan wil en kun je nergens anders zijn dan dicht bij hem."

Diep gaan in de nacht
De 500 kilometer lange tocht, waarbij teams zich lieten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen, werd dit jaar voor de zesde keer gereden. De HomeRiders moesten diep gaan: na de start in Maastricht braken de wolken open: regen striemde op de renners neer. Bij het tweede checkpoint, Oberhausen, waren alle teams doorweekt en vele lekke banden verder. Maar iedereen hield de moed erin. "Wat een nacht, wat een tocht!", lachte een deelnemer van team HAVI logistics bij de finish. "En, ach ja, volgend jaar zijn we er zeker weer bij!", lacht hij.

Respect voor de renners
Leontien van Moorsel reed voor de tweede keer mee en was ook dit keer weer onder de indruk van het doorzettingsvermogen en de drive van de vele (amateur-)wielrenners. "Vijfhonderd kilometer is niet niets. En dan ook nog eens in één ruk, met een nacht erbij. Dat is zwaar. Ik vind het bijzonder om te zien dat mensen zich zo inzetten."

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
De bijgeleverde foto's kunt u vrij van rechten publiceren, onder vermelding van Peter Doorn. Voor meer informatie en beelden kunt u contact opnemen met persvoorlichter Godelief Swank, via 06- 547 619 48 en g.swank@kinderfonds.nl.
Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim dertig jaar voor dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, door vijftien logeerhuizen bij ziekenhuizen (Ronald McDonald Huizen), tien huiskamers in ziekenhuizen (Ronald McDonald Huiskamers), drie vakantieverblijven voor gezinnen met een gehandicapt kind (o.a. Ronald McDonald Kindervallei en Ronald McDonald Hoeve) en een sportcentrum voor gehandicapte kinderen (Ronald McDonald Centre). Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Groningen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234