900 HomeRide-wielrenners vanuit Zwolle op naar de finish!

Al 389 kilometer afgelegd om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen

Zo'n negenhonderd amateurwielrenners zijn neergestreken in Zwolle, waar zij beginnen aan hun laatste etappe van de sponsorwielertocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze fietsen 500 kilometer in 24 uur tijd van Maastricht naar Groningen om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Bij checkpoint Zwolle zagen zij na een nacht doorfietsen het ochtendgloren en werden zij onthaald met een feestelijk ontbijt. Wethouder René de Heer van economische zaken was ook speciaal gekomen om de karavaan moed in te spreken.

Met al 389 kilometer in de benen en nog 116 kilometer te gaan, finishen ze vanmiddag in Groningen. Voor het zover is, is het nog wel even doorbijten voor de HomeRiders. Groningen is in zicht, maar de benen zijn verzuurd, het lijf verlangt naar rust en slaap, maar de HomeRiders weten waar ze het voor doen: ze zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Met iedere kilometer die zij fietsen, verkleinen ze de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders. Onder de fietsers zitten ook topsporters zoals Leontien van Moorsel, Gert Jakobs en Peter Heerschop. Bij de start in Maastricht was er al 836.199 euro opgehaald.

"Dichtbij je kind als het vecht voor zijn leven"
Alle teams die rijden hebben een duidelijke motivatie om met HomeRide mee te doen. Ze spreken ook vaak uit eigen ervaring. Teamcaptain Niek Ridderbos van Van Hattum en Blankevoort: "Veel collega's hebben zelf of van dichtbij ervaringen met Ronald McDonald Huizen. We hebben gemerkt hoe belangrijk het is dat kinderen en ouders bij elkaar kunnen zijn in moeilijke tijden van ziekenhuisopname. Daar fietsen we graag voor." Ook Milla's friends heeft een persoonlijke beweegreden: "Onze motivatie is Milla en alle overige kinderen die strijden tegen deze oneerlijke ziekte", aldus teamcaptain Patrick Vos. "Milla heeft tegen een hersentumor gevochten. Helaas heeft zij deze strijd verloren. Wij hopen dat wij middels deze tocht ons steentje bij kunnen dragen. Van dichtbij hebben we meegemaakt hoe belangrijk het is om dicht bij je kind te zijn in dit gevecht."

Zorg voor ziek kind gaat ook 24 uur door
HomeRide wordt dit jaar voor de zesde keer gereden. Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, vindt het hartverwarmend dat ook dit jaar zoveel mensen zich inzetten. "En elke keer weer is die nacht ook zo bijzonder. En juist hier gaat het ook om, want de zorg voor een ernstig ziek kind gaat óók 24 uur door. Daar staat HomeRide symbool voor: een ziek kind kan niet zonder zijn ouders."

Verwend en verzorgd in Zwolle
De HomeRiders werden in Zwolle in ieder geval goed in de watten gelegd; vrijwilligers uit het hele land kwamen vannacht bijeen om ze te verzorgen, te masseren en aan te moedigen. Deltion College Zwolle had in samenwerking met ISS en met dank aan vele sponsoren een ontbijt klaarstaan. Ook werden de fietsers aangemoedigd door trouwe familieleden en vrienden. Vol goede moed stapten de deelnemers eind van de ochtend dan ook weer op de fiets richting Groningen. "We hebben al wel wat regen over onze hoofden gehad en er is nu Code Oranje afgegeven, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we met een zonnetje eindigen in Groningen", zegt een deelnemer terwijl hij zijn schoenen vastklikt. "En ach, al worden we bij wijze van spreken van onze fietsen geblazen, het valt in het niet bij de zorgen die ouders met een ziek kind hebben. En daar doen we het allemaal voor."

Noot voor de redactie:
De bijgeleverde foto's kunt u vrij van rechten publiceren, onder vermelding van Marco Maarssen. Voor meer informatie en beelden kunt u contact opnemen met persvoorlichter Godelief Swank, via 06- 547 619 48 en g.swank@kinderfonds.nl.
Foto-onderschrift foto 1:
Beelden ontbijt Deltion College

Foto-onderschrift foto 2:
HomeRide Zwolle: doorbijten naar de finish in Groningen. Het lijf is moe, de benen zijn verzuurd.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim dertig jaar voor dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, met dertien logeerhuizen bij ziekenhuizen (Ronald McDonald Huizen), twaalf Ronald McDonald Huiskamers in ziekenhuizen en drie vakantiehuizen.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Zwolle

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234