Karavaan van negenhonderd HomeRiders gaat bij Gennep de nacht in

Doorbijten om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen

Zo'n negenhonderd amateurwielrenners fietsen bij Gennep de nacht in, tijdens hun sponsorwielertocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze fietsen 500 kilometer in 24 uur tijd van Maastricht via checkpoint Gennep naar Groningen. De HomeRiders werden feestelijk onthaald en ter aanmoediging met symbolische nachtzoenen aangemoedigd. "De sfeer, hoe iedereen zich inzet. Het is zo bijzonder", aldus een deelnemer.

Met al 250 kilometer in de benen en nog 255 kilometer te gaan, kwamen de eerste fietsers rond 23:30 uur aan. Niet veel later togen de teams alweer het donker tegemoet. Op naar checkpoint Arnhem, waar zij ver na middernacht aankomen, om door te trekken naar Zwolle; het laatste checkpoint voor de finish in Groningen. De benen zijn verzuurd, het lijf verlangt naar rust, zeker na enkele etappes vol in de regen te hebben gereden. Maar de HomeRiders weten waar ze het voor doen: ze zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Met iedere kilometer die zij fietsen, verkleinen ze de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders. Onder de fietsers zitten ook topsporters zoals Leontien van Moorsel, Wilco van Rooijen, Erik Dekker en Gert Jakobs. Ook cabaretier Peter Heerschop is van de partij. Bij de start in Maastricht was er al 836.199 euro opgehaald, en de donaties komen nog steeds binnen.

Thuisfront is een belangrijk begrip
Alle teams fietsen met een eigen verhaal en vaak met een persoonlijke motivatie. Voor Team Luchtmacht AOCS NM is het vanzelfsprekend om mee te rijden met HomeRide. Teamlid Kilian Logchies: "Voor militairen is het begrip thuisfront heel belangrijk. Voor ouders en verzorgers van bijvoorbeeld een door kanker getroffen kind is dit begrip nog vele malen belangrijker. Met de deelname aan HomeRide 2016 willen wij hieraan een bijdrage leveren."

Zorg voor ziek kind gaat ook 24 uur door
HomeRide wordt dit jaar voor de zesde keer gereden. Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, vindt het hartverwarmend dat ook dit jaar zoveel mensen zich inzetten. "En elke keer weer is die nacht ook zo bijzonder. En juist hier gaat het ook om, want de zorg voor een ernstig ziek kind gaat óók 24 uur door. Daar staat HomeRide symbool voor: een ziek kind kan niet zonder zijn ouders."

Verwend en verzorgd in Gennep
De HomeRiders werden in Gennep in elk geval goed in de watten gelegd; vrijwilligers uit het hele land kwamen vannacht bijeen om ze te masseren, erwtensoep met roggenbrood en koffie aan te bieden. Ook werden zij innig omhelsd door het Kinderfondskonijn, de mascotte van de Ronald McDonald Huizen. Daarnaast werden ze aangemoedigd door trouwe familieleden en vrienden. Vol goede moed stapten de deelnemers dan ook weer op de fiets richting Groningen. "Hoosbuien hebben we gehad, onweer blijft vooralsnog gelukkig uit", zegt een deelnemer terwijl hij zijn schoenen vastklikt. "En ach, al krijgen we die alsnog over ons hoofd, het valt in het niet bij de zorgen die ouders met een ziek kind hebben. En daar doen we het allemaal voor, voor de kinderen."

Noot voor de redactie:
De bijgeleverde foto's kunt u vrij van rechten publiceren, onder vermelding van FOTO: Benjamin van Waart. Voor meer informatie en beelden kunt u contact opnemen met persvoorlichter Godelief Swank, via 06- 547 619 48 en g.swank@kinderfonds.nl.
Foto-onderschrift foto 1:
Gennep: Moe en verzuurd maar vol goede moed en vastberaden om door te gaan komen deze HomeRider aan op nachtelijk checkpoint Gennep.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim dertig jaar voor dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, met dertien logeerhuizen bij ziekenhuizen (Ronald McDonald Huizen), twaalf Ronald McDonald Huiskamers in ziekenhuizen en drie vakantiehuizen.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Gennep

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234