HomeRide 2016: gestart in Maastricht, al 836.199 euro opgehaald

Ruim 900 HomeRiders fietsen dit weekend dag én nacht voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Ze zijn weg! Op de deunen van Tsunami van dj Martin Garrix zijn zo'n negenhonderd amateurwielrenners om 12 uur in Maastricht gestart aan hun sponsorwielertocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De komende 24 uur fietsen zij in estafette via Venlo, Oberhausen, Gennep, Arnhem/Otterloo en Zwolle naar Groningen. Bij hun vertrek werden zij uitgezwaaid door locoburgemeester André Willems, familie en vrienden. "Mooi om de Markt zo blauw-geel te zien kleuren! we hebben er zin in", aldus een van de deelnemers.

Fris en fruitig, opgetogen en vol goede moed. Dat was de sfeer aan het begin van HomeRide op de Markt in Maastricht. Met nog 505 kilometer te gaan, staat de fietsers en begeleiders nog een bijzondere uitdaging te wachten: over twaalf uur is het middernacht geweest, en trekken ze dóór met verzuurde benen en vermoeide lijven. Maar ze weten waar ze het voor doen: ze zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Met elke kilometer die de HomeRiders afleggen, verkleinen zij de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders. Onder de fietsers zitten ook topsporters zoals Leontien van Moorsel en Wilco van Rooijen, Erik Dekker en Gert Jakobs. Ook cabaretier Peter Heerschop is van de partij. Bij de start in Maastricht is er al 836.199 euro opgehaald. Dit bedrag zal de komende 24 uur nog verder oplopen.

Zorg voor ziek kind gaat ook 24 uur door
HomeRide wordt dit jaar voor de zesde keer gereden. Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, vindt het hartverwarmend dat ook dit jaar zoveel mensen zich inzetten. "En elke keer weer is die nacht ook zo bijzonder. En juist hier draait het ook om, want de zorg voor een ernstig ziek kind gaat óók 24 uur door. Daar staat HomeRide symbool voor: een ziek kind kan niet zonder zijn ouders!"

Gouverneur Theo Bovens reikt speciale truien uit
Voorafgaand aan de start overhandigde gouverneur van Limburg, Theo Bovens, speciale truien uit waar teams de afgelopen maanden om hebben gestreden. De felbegeerde gele trui ging naar team Kinderhilfe German HomeRide, omdat het de meeste fondsen heeft geworven; Euro 49.345 in totaal. Team Heroïx Ride for Stef ontving de groene trui, omdat zij goed waren voor maar liefst 31 fondsenwervende acties voor de Ronald McDonald Huizen. Team McDonald's Almere Lelystad ontving van Bovens de hartjestrui, vanwege hun originele en hartverwarmende actie: het beschilderen van een grote kunststof olifant door klanten. De olifant staat inmiddels in Huis AMC in Amsterdam.

Twee gezinnen, één strijdlustig team
Alle fietsers rijden in teamverband en iedereen fietst met een eigen verhaal en vaak met een persoonlijke motivatie. Neem Les Baroudeurs. Ouders Maurice, Babs, Gaby en Frank kennen elkaar uit het Ronald McDonald Huis in Veldhoven. Hun kinderen zijn geboren in het Máxima Medisch Centrum. Met hun twee gezinnen hebben ze een ploeg samengesteld om de 500 kilometer te rijden. "Waarom fietsen? "Om duidelijk te maken dat de Ronald McDonald Huizen cruciaal zijn voor een kind en ouders, broers, zussen en overige familie. Door geld in te zamelen willen we onze dank betuigen aan alle medewerkers, sponsoren, vrijwilligers en betrokkenen van het huis in Veldhoven."

Kind zweeft tussen leven en dood
HomeRider Maurice vervolgt: "Onze kinderen kregen goede zorg in het ziekenhuis. En wij als ouders ook. Maar als je het ziekenhuis uitliep, wilde je maar één ding: terug naar binnen. Je kleinste kind zweeft op nog geen honderd meter tussen leven en dood. Ieder uur laat het een enorme levenskracht zien en vecht en strijd als een Baroudeur. We ervoeren het Ronald McDonald Huis in Veldhoven als een rustige en bescheiden plek waar we van de indrukwekkende gebeurtenissen in het ziekenhuis konden bekomen. Dus daar doen we het voor."

Noot voor de redactie:
De bijgeleverde foto's kunt u vrij van rechten publiceren, onder vermelding van fotograaf Ernst van Loon. Voor meer informatie en beelden kunt u contact opnemen met persvoorlichter Godelief Swank, via 06- 547 619 48 en g.swank@kinderfonds.nl.
Foto-onderschrift foto 1:
Vlak voor de start van HomeRide 2016 maakt directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds Marja van Bijsterveldt samen met Leontien van Moorsel en loco-burgemeester André Willems de tussenstand van deze sponsorwielertocht bekend: Euro 836.199.

Foto-onderschrift foto 2:
Team Kinderhilfe German HomeRide zijn winnaars van de gele trui, omdat ze met Euro 49.345 de meeste sponsorgelden hebben geworven.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim dertig jaar voor dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, met dertien logeerhuizen bij ziekenhuizen (Ronald McDonald Huizen), twaalf Ronald McDonald Huiskamers in ziekenhuizen en drie vakantiehuizen.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Maastricht

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234