SafetyPay streeft naar de e-commerce integratie van klanten zonder bankrekening of creditcard

De doelgroep omvat een belangrijk deel van de bevolking. In 2016 is het aantal transacties met contante betaling via SafetyPay gegroeid met 86% in vergelijking met het jaar ervoor
SAO PAULO, 24 juni, 2016 /PRNewswire/ -- SafetyPay, - www.safetypay.com [http://www.safetypay.com/] - een realtime betaalmethode die wereldwijd beschikbaar is, is gegroeid onder meer omdat het een groot deel van de bevolking de mogelijkheid biedt contant te betalen voor online aankopen. Vorig jaar bedroeg het aantal transacties met contante betaling bij walk-in payment partners - vaak lokale banken of winkels - 45% van alle bedrijfstransacties. Ook bedroeg de groei in het eerste kwartaal van 2016 86% van de groei van het jaar daarvoor.

Het werkt eenvoudig. Klanten die ervoor kiezen om deze nieuwe betaalmethode te gebruiken, betalen contant aan een walk-in payment partner, met een unieke betaalcode die de webwinkel via SafetyPay aan de klant heeft verstrekt op het moment van aankoop. Volgens gegevens van de Braziliaans Federatie van Banken, heeft 40% van de actieve beroepsbevolking in Brazilië geen bankrekening. Volgens de Wereldbank is datzelfde percentage van kracht in de rest van Latijns-Amerika (gegevens voor 2014). De Wereldbank schat dat wereldwijd 200 miljoen mensen geen gebruik maken van officiële financiële diensten.

Het grensverleggende bedrijf SafetyPay combineert financiële en technologische diensten (FinTech) en gebruikt haar ervaring en kennis op die gebieden om online en contante financiële transacties te verrichten in 19 landen ter wereld. Onlangs richtte het bedrijf nieuwe functionaliteiten op voor reeds bestaande producten, en voegde het die nieuwe oplossingen toe aan de dienstenportefeuille. Bovendien heeft het bedrijf in de hele regio nieuwe overeenkomsten getekend, onder andere met Peruvian, Decolar, eDestinos, Azul Linhas Aereas.

"Wij zijn van mening dat het combineren van financiële en technologische diensten door bedrijven zoals SafetyPay de snelste route is naar de financiële integratie van het deel van de bevolking dat geen toegang heeft tot traditionele bankdiensten. Door te investeren in een alternatieve methode waarmee het mogelijk wordt om zonder bank- of creditcard online aankopen te doen en de betaling in realtime te bevestigen bij in Brazilië geautoriseerde walk-in payment partners, hebben wij grenzen geslecht voor iedereen die dingen wilde kopen, maar tot dan toe geen manier had om veilig en betrouwbaar te kunnen betalen," aldus Luiz Antonio Sacco, de directievoorzitter van SafetyPay voor Latijns-Amerika.

De resultaten beginnen nu al zichtbaar te worden. In 2015 breidde het bedrijf wereldwijd uit met 80,4%, en in Brazilië groeide het bedrijf met meer dan 500% als gevolg van nieuwe overeenkomsten met grote bedrijven. Dit onderstreept nogmaals het enorme potentiaal van de geëxploiteerde markt.

Over SafetyPay:

SafetyPay is een realtime betaalmethode met meer dan 100 geautoriseerde banken wereldwijd. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en is beschikbaar in Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Europa en Canada. Het is een veilige online betaalmethode waarmee contante betalingen gedaan kunnen worden via meerdere dienstverlenende instanties zoals webwinkels en callcenters, voor klanten die willen betalen binnen de internetbankier-omgeving van hun eigen bank en voor mensen zonder bankrekening.

http://www.safetypay.com [http://www.safetypay.com/] https://twitter.com/SafetyPay [https://twitter.com/SafetyPay]

Contact:Pr@safetypay.com [mailto:Pr@safetypay.com]Juliana Oliveira(+55 11) 98398-5307


SafetyPay


Web site: http://www.safetypay.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234