Wisseling van de wacht woordvoering VNO-NCW en MKB-Nederland

24 JUNI 2016 - Na meer dan 18 jaar neemt Roelf van der Kooij op 30 juni afscheid als woordvoerder van VNO-NCW en MKB-Nederland. Hij wordt opgevolgd door Edwin van Scherrenburg.
Roelf van der Kooij was sinds 1 december 1997 woordvoerder van VNO-NCW en met de samenwerking tussen beide verenigingen sinds enige jaren ook van
MKB-Nederland. In deze periode was hij de woordvoerder van vier achtereenvolgende voorzitters van VNO-NCW, Hans Blankert, Jacques Schraven, Bernard Wientjes en de huidige voorzitter Hans de Boer.
Voor zijn aantreden bij VNO-NCW was hij onder meer werkzaam als chef financiën en economie bij het Algemeen Nederlands Persbureau en als woordvoerder van minister Ad Melkert op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Edwin van Scherrenburg wordt met ingang van 15 augustus zijn opvolger. Hij is momenteel communicatiemanager/woordvoerder bij NS en werkte daarvoor bij het Ministerie van Economische Zaken als woordvoerder van verschillende bewindslieden.
Samen met Mieke Ripken brengt Edwin van Scherrenburg de woordvoering van VNO-NCW en MKB-Nederland vanaf medio augustus weer op volle sterkte.

Voor meer informatie over VNO-NCW en MKB Nederland:
www.vno-ncw.nl
www.mkb.nl

VNO-NCW en MKB-Nederland

plaats:
DEN HAAG

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234