Zeevarenden in het zonnetje op 25 juni tijdens Dag van de Zeevarende

Op zaterdag 25 juni 2016 organiseert de International Maritime Organization de 'Day of the Seafarer' en staat stil bij het werk dat alle zeevarenden wereldwijd doen. In Nederland gebeurt dat bij de STC-Group in Rotterdam. Om 10.00 uur zal daar de opening verricht worden door H. E. Jaime Victor B. Ledda, ambassadeur van de Filippijnen in Nederland en door Bart van Kessel, young maritime representative, die de opleiding tot Maritiem Officier volgt aan de Rotterdam Mainport University.

Het overgrote deel van het Nederlandse publiek realiseert zich nauwelijks dat 90% van de goederen via zeeschepen over water wordt vervoerd. Het thema van de Dag van de Zeevarende is daarom: 'Het werk van zeevarenden is vaak onzichtbaar. Hun schepen zijn ver weg. Staan wij daar ooit bij stil?'

Op 25 juni kan iedereen daarom kennis maken met de wereld van de zeevarende en hen in het zonnetje zetten door een bedankkaartje te schrijven die gestuurd worden aan de zeevarenden.

Tot 14.00 uur zijn er in het STC-gebouw aan de Lloydstraat 300 te Rotterdam verschillende maritieme activiteiten en vertellen zeevarenden en reders wat het is om een zeevarend beroep te hebben.

Wat is er te beleven?
- Studenten van Rotterdam Mainport University en STC vertellen aan bezoekers over hun stages en opleiding.
- Fotoreportages gemaakt door studenten tijdens hun stages.
- Workshop kaart verbeteren en knopen leggen.
- Er kan gebruik gemaakt worden van de simulatoren brug en machinekamer.
- Voor de jongere bezoekers bootjes maken van oude zeekaarten en collages maken a.d.h.v. het thema.
- Zware Kees komt uit eigen werk voorlezen en geeft een diapresentatie over zijn reizen.
- Leerlingen en docenten van Rotterdam Mainport University en STC verzorgen workshops en loodsen de bezoekers naar de infostands.
- Zeebenen in de Klas ambassadeurs geven info aan de bezoekers over het beroep van zeevarende.
- Er is een bioscoop waarin een doorlopende voorstelling is van verschillende films.
Films oa.: The Letter, Port of Rotterdam, Zeebenen
- Een zeemanshuis wordt ingericht. Daarin is ook het kinderhoekje gehuisvest.
- Er is een boekenstand waar allerlei boeken over de scheepvaart voor jong en oud te vinden zijn. Bezoekers kunnen die inzien en evt. bestellen.
- Centraal staat de zeevarende. De (aanstaande) zeevarenden worden in het zonnetje gezet door middel van bedankkaarten die iedere bezoeker ter plekke kan schrijven.


De Dag van de Zeevarende is onder andere een initiatief van de Vereniging Maritiem Gezinskontakt. Nautilus International, Rotterdam Mainport University en Spiritension. Diverse rederijen, KVNR en andere maritieme organisaties hebben hun medewerking toegezegd.

Geplaatst in:

Voor meer informatie:

Mascha Bongenaar, PR medewerker Vereniging Maritiem Gezinskontakt,
06 15125077
Gaby Niesthoven, voorzitter Vereniging Maritiem Gezinskontakt, 06 41984710

Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders

plaats:
ROTTERDAM
website:
http://www.kvnr.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234