Kamstrup wint grote opdracht voor intelligente watermeters in België

Kamstrup, de Deense leverancier van meetoplossingen, heeft een contract in de wacht gesleept voor de levering van circa 193.000 intelligente watermeters voor de stad Antwerpen. Het waterbedrijf van de stad, Water-Link, heeft de plannen donderdag 23 juni bekendgemaakt in het beroemde stadhuis van Antwerpen, in het bijzijn van veel mediavertegenwoordigers.

Deze opdracht werd gegund door Hydroko, een langdurige partner van Belgische waterbedrijven. Voor het Deense bedrijf Kamstrup is dit het grootste contract voor intelligente watermeters ooit. De activiteiten van Kamstrup op het gebied van watermeters zijn sterk gegroeid door de grote investeringen in technologische ontwikkeling en innovatie die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gedaan. Ook het nieuwe contract is hieraan te danken.

In dit baanbrekende project zal de populaire intelligente watermeter van Kamstrup, de MULTICAL(r) 21, wor-den geïntegreerd met de IoT-communicatietechnologie van Sigfox.

Per Asmussen, CEO van Kamstrup, zegt dat dit project vermoedelijk de aandacht zal trekken van grote waterbedrijven in de hele wereld. "Dit project getuigt van de flexibiliteit van Kamstrup en onze bereidheid om het beste van onszelf te geven. De mogelijkheid om onze innovatieve oplossingen te integreren met andere communicatiesystemen en onze ervaring hiermee zijn van groot belang voor veel nutsbedrijven", verklaart Per Asmussen.

Voor Water-Link betekent dit dat het bedrijf toegang heeft tot de nodige technologie om in de behoeften te kunnen voorzien. "De slimme watermeter is het fundament om duurzaam en omzichtig met drinkwater om te springen", aldus projectingenieur Jan Van Cappellen van Water-Link.

Kamstrups partner Hydroko is ook enthousiast over de potentiële voordelen van dit project. Mark Indigne, CEO van Hydroko, zegt: "Met Kamstrup hebben we precies de innovatieve en flexibele partner gevonden die we nodig hadden om dit indrukwekkende project te realiseren. Internationaal zijn wij voortrekkers en dit contract met Water-Link is een echte mijlpaal, niet alleen voor ons."

Dankzij de haarfijne precisie van Kamstrups geavanceerde intelligente watermeters kan Water-Link een ex-treem laag debiet meten en lekken, breuken en manipulatie opsporen, zodat waterverlies snel kan worden ontdekt.

"Onze meters leveren exacte kennis over waterverbruik en aan de hand daarvan kan Water-Link alle net-werkactiviteiten optimaliseren en klanten een betere dienstverlening bieden", zegt Per Trjbo, Senior Vice President van Water Meters.

Het project zal de komende maanden van start gaan met een pilot van 1000 watermeters. De pilot zal 12 maanden duren en wanneer deze goed verloopt, zullen de resterende watermeters tegen het einde van 2017 worden geïnstalleerd. De beoogde einddatum van het project is ergens in 2021.

Naar verwachting zal de vraag naar Kamstrups intelligente watermeters de komende vier jaar verviervoudi-gen, en in de hoofdvestiging van het bedrijf, in Stilling, Denemarken, wordt daarom nu al een nieuwe geavanceerde productiefaciliteit gebouwd, die specifiek is bedoeld om aan de vraag naar watermeters te kunnen voldoen.


Over Kamstrup
Kamstrup is een toonaangevende leverancier van meetoplossingen voor energie en water. Onze oplossingen ondersteunen nutsbedrijven en worden ook toegepast in gebouwen met individuele bemetering. Al 70 jaar leveren we wereldwijd betrouwbare, rendabele methoden voor het meten en beheren van het energie- en waterverbruik. We spelen in op de uitdagingen van onze klanten, zodat zij hun bedrijven beter kunnen besturen en de aanzet kunnen geven tot slimmere en meer verantwoorde oplossingen voor de gemeenschappen die ze bedienen. Onze oplossingen lopen uiteen van verbruiksmeters en smart metering-systemen, hosting en diensten tot analyses en toepassingen voor slimme netwerken. Alle producten worden vervaardigd in onze geautomatiseerde productiefaciliteiten in Denemarken conform de hoogste certificeringen voor milieuveiligheid en kwaliteit.
www.kamstrup.com

Over Water-Link
Water-Link, voorheen de Antwerpse Waterwerken (AWW), is uitgegroeid van een gewoon waterbedrijf tot een van de grootste industriële waterproducenten van de Benelux. Het bedrijf levert al sinds 1880 water aan de inwoners van de stad Antwerpen. Water-Link biedt diverse diensten op het gebied van watermanagement aan grootverbruikers in de industrie, waaronder Belgische en Nederlandse waterbedrijven.

Over Hydroko
Hydroko NV is een bekende leverancier van benodigdheden voor waterbedrijven in België. Al sinds meer dan 30 jaar produceert en distribueert Hydroko kranen van topkwaliteit. Toen bleek dat waterbedrijven behoefte hadden aan een meer geavanceerde methode voor waterbeheer in hun netwerken, kwam Hydroko met de innovatieve 'HydroKonekt Smart'. Dit is een geautomatiseerde kraan die overal en altijd kan worden beheerd door het waterbedrijf. De 'HydroKonekt Smart' kan ook automatisch data van de watermeter verzenden via diverse communicatietechnologieën. De ontwikkeling, productie en logistiek van het bedrijf zijn geconcentreerd in het Belgische Kapelle op den Bos.

Voor meer informatie:
Per Trjbo, Senior Vice President - Water Meters
Werk: +45 89 93 11 43
Mobiel: +45 40 86 11 43
ptr@kamstrup.com

René Lansink, Country Manager the Netherlands and Belgium
Werk: +31 314 820 900
rla@kamstrup.nl

Kamstrup

plaats:
Doetinchem
website:
http://www.kamstrup.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234