Aankoopmakelaars scoren hoge cijfers bij reviews op funda

Aankoopmakelaars krijgen steeds vaker een beoordeling op de huizenwebsite funda. De huizenkopers blijken zeer tevreden over hun diensten te zijn, want zij geven de aankoopmakelaars voor hun diensten gemiddeld een 9,1. Ook op verkoopdiensten scoren makelaars hoge cijfers, zo blijkt uit de door consumenten geplaatste reviews op funda.

Het is sinds augustus 2014 mogelijk een review voor aankoopopdrachten op NVM-dochteronderneming funda te plaatsen. Er staan inmiddels 5814 reviews voor aankoopopdrachten op de site. 1239 makelaars hebben een review gekregen voor de aankoop van een woning.

NVM-voorzitter Ger Jaarsma is verheugd over de hoge scores voor de aankoopmakelaars. "9,1 is natuurlijk een fantastisch hoog cijfer. De makelaars scoren een 9,1 voor lokale marktkennis, een 9,2 voor deskundigheid, een 9,1 voor service en begeleiding en een 8,9 voor prijs en kwaliteit. Met zo'n mooi rapport kun je thuiskomen. De reviews op funda zijn een uitstekend middel om de transparantie over de dienstverlening van aankoopmakelaars te vergroten. Huizenkopers kunnen zien wat andere huizenkopers van de diensten van de makelaars vinden. Mede op basis hiervan kunnen ze een keuze maken. Dat is een uitstekende zaak."

Het gemiddelde reviewcijfer voor verkoopopdrachten op funda is een 8,7. Met hun 9,1 scoren de aankoopmakelaars dus hoger bij de consumenten.

Een opvallend feit is dat de consument sterk hecht aan de deskundigheid van de aankoopmakelaar. Ook de lokale marktkennis is voor kopers een belangrijk punt.

Landelijk gezien vindt ongeveer 1 op de 5 transacties plaats via een aankoopmakelaar. De NVM voert zowel online als offline actief campagne om kopers op de risico's te wijzen van het aankopen zonder specialist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roeland Kimman, communicatie, media en woordvoering. Telefoon 030 6085 185, mobiel 06 - 55 205 205 E mail: kimman@nvm.nl

NVM

plaats:
Nieuwegein
website:
http://www.nvm.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234