Gastcollege Marco Borsato tijdens Buma NL

'Een passievol artiest en muziekondernemer die risico's niet uit de weg gaat'
Gastcollege Marco Borsato tijdens Buma NL

Zanger, acteur en muziekondernemer Marco Borsato (49) zal 20 september aanstaande een bijzonder gastcollege geven tijdens Buma NL, het jaarlijkse evenement voor Nederlandse artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers en liefhebbers.

Het gastcollege van Borsato zal een centrale plek innemen in het conferentieprogramma van Buma NL, dat ook nu weer wordt gehouden op De Parade in 's-Hertogenbosch.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur "Marco Borsato is één van de meest succesvolle artiest van ons land. Al meer dan twintig jaar staat hij aan de top, met tijdloze hits en een reeks van records op gebied van nummer 1 noteringen, cd-verkoop, concerten, enzovoort. Daarnaast is hij een passievol muziekondernemer die zich voortdurend durft te vernieuwen en al zo veel heeft meegemaakt. Ik denk dan ook dat dit een zeer interessante sessie gaat worden."

Voor Marco is dit gastcollege - samen met kritische 'moderator' Ron Peereboom Voller - een spannende uitdaging: "Ik sta straks niet in een zaal gevuld met mijn publiek, maar voor een groep kritische luisteraars voor wie muziek hun passie én hun broodwinning is. Daarbij zullen vast ook veel jonge artiesten zijn die nog aan het begin staan van hun carrière. Naar mijn mening kun je de top alleen bereiken door keihard te werken, je te omringen met de juiste mensen en je eigen pad te volgen. Als geen ander weet ik dat niet alles wat je onderneemt een succes kan worden. En dat je als dingen anders gaan dan je had verwacht, moet proberen daarvan te leren, er de positieve kant van moet proberen te zien. Ik hoop dat ik een aantal van die ervaringen tijdens Buma NL met de aanwezigen kan delen."

Marco Borsato opent met zijn gastcollege Buma NL 2016. De deelnemers kunnen net als voorgaande jaren overdag netwerken op de 'Mediaparade' op het binnenterrein of aanschuiven bij interactieve panelbijeenkomsten waarbij iedereen volop kan meediscussiëren.

Geplaatst in:

Over Buma NL
Buma NL is de conferentie en het festival voor Nederlandstalige muziek. Buma NL is een eendaags evenement dat met panels, discussies en showcases het professionele middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziek.

Mediapartners Buma NL: Radio NL, Radio 2, Sterren.nl, Puur NL, MENT TV, VBRO en TV Oranje.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena.

________________________________________________________________Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Corien Niezing
NewInfluence
corien@newinfluence.nl
T: 06 5341 5346

Buma Cultuur

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234