”Breaking news” op digitale reclamemasten langs snelwegen

Rotterdam, 22 juni - Beyond Outdoor en BNR Nieuwsradio hebben een innovatieve partnership gesloten. Vanaf vanmiddag 16.00 uur zijn tijdens de ochtend- en avondspits realtime actualiteiten en headlines op de digitale reclamemasten langs de snelwegen te zien. De automobilist ziet direct wat er in de wereld gaande is en schakelt voor achtergrondinformatie over naar BNR Nieuwsradio.

"Vroeger werd outdoor reclame analoog weergegeven op grote doeken", vertelt Sander van Meurs, marketing manager bij BNR Nieuwsradio. "Tegenwoordig zijn er steeds meer digitale reclamemasten, maar de mogelijkheden daarvan worden niet optimaal benut. Daarom hebben wij bij BNR een toepassing bedacht waarmee we de reclamemasten en onze redactie realtime met elkaar koppelen. Dat geeft de mogelijkheid om realtime uit te zenden op de 106m2 grote schermen van Beyond Outdoor. Dit vergroot de relevantie van onze uitingen. Gelukkig vonden we in Beyond Outdoor een ondernemende partner die openstaat voor innovatieve ideeën en de realisatie hiervan."

De initiatiefnemers van deze innovatieve technologie zijn erg enthousiast over de ontwikkeling. Beyond Outdoor directeur Danny Tournier: "Door het weergeven van actuele informatie verhogen wij de attentiewaarde van onze digitale objecten. Bestuurders hebben nog meer aandacht voor onze media en dat maakt adverteren nóg aantrekkelijker."

Binnen de spitsuren krijgt de automobilist te zien wat voor programma er op BNR Niewsradio uitgezonden wordt en wie het presenteert. Deze informatie wordt 'over ruled' wanneer er een belangrijk interview live wordt uitgezonden. En, zodra de 'breaking news' jingle op de radio draait, geven de schermen direct de headline van het nieuws weer. "Zo vragen wij niet alleen aandacht voor ons merk, maar voorzien we vooral in onze taak om mensen goed te informeren", zegt Van Meurs.

De actualiteiten en headlines zijn vanaf deze week te zien op drie digitale reclamemasten langs de A16 bij Moerdijk, de A20 bij Gouda en de A27 bij Houten. Hiermee bereikt Beyond Outdoor ruim 3 miljoen passanten per week. Later dit jaar wordt de technologie die door BNR Nieuwsradio in nauwe samenwerking met Beyond Outdoor, Broadsign en D=XT ontwikkeld is ook ingezet op de vier nieuwe locaties van Beyond Outdoor en andere reclamenetwerken.

Noot voor de redactie:
Voor achtergrond informatie kan contact opgenomen worden met Danny Tournier - Beyond Outdoor via 010 - 307 06 96.

Beyond Outdoor

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234