Verkoopmedewerkers spelen centrale rol in het aankooptraject van winkelbezoekers: nieuwe studie van Mindtree

BANGALORE en WARREN, New Jersey, June 22, 2016 /PRNewswire/ --

Uit onderzoek blijkt dat meer interactie en geautomatiseerde technologieën leiden tot een positieve stijging van waarde voor winkelbezoekers   

Een nieuwe studie verbrijzelt de mythe dat in winkels het grootste deel van het winkelend publiek niet gestoord wil worden door verkoopmedewerkers. Ook wijst het onderzoek op de zeer positieve invloed die verkoopmedewerkers kunnen hebben op het beïnvloeden van de aankopen van winkelbezoekers. Het bedrijfstakoverkoepelende onderzoek werd vandaag uitgebracht door Mindtree [http://www.mindtree.com ], een toonaangevend bedrijf in digitale transformatie en IT.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140416/681203 )Veel winkelbezoekers vertrouwen op interactie met verkoopmedewerkers om aankoopbeslissingen te nemen, vooral in complexere productcategorieën zoals consumentenelektronica, woninginrichting en andere. Als ze geholpen worden, leidt dat tot een aanzienlijke verhoging van het bedrag van de transactie van de consument en tot herhalingsaankopen. Maar al te vaak kunnen winkelbezoekers geen verkoopmedewerkers vinden wanneer ze een vraag hebben. Dit is een negatieve ervaring die ervoor zorgt dat klanten naar een andere winkel of een online kanaal gaan.

Verkoopmedewerkers zijn zich ervan bewust dat hun invloed tot meer verkoopconversies leidt. Maar hun inspanningen hebben weinig reikwijdte, omdat ze zowel serieuze kopers als toevallige passanten helpen, waardoor hun efficiëntie en conversieratio verminderd worden.

"De conventionele gedachte in de detailhandel is dat de meeste winkelbezoekers met rust gelaten willen worden en dat verkoopmedewerkers het winkelend publiek te vaak lastigvallen door te proberen hulp te bieden. Het onderzoek van Mindtree schetst een verrassend ander beeld," aldus Sunil Oberoi, Senior Vice President en hoofd Retail, CPG & Manufacturing, Mindtree. "Winkelbezoekers reageren positief als ze nuttige begeleiding krijgen van een verkoopmedewerker. Tijdige hulp in de winkel kan leiden tot een toename van 80% in de transactiewaarde."

Gaurav Johri, Senior Vice President en hoofd Platforms & Solutions Group, Mindtree, verklaarde: "Een belangrijk onderdeel van succesvolle omnichannel retailing is het bieden van tijdige en nuttige aanbevelingen aan winkelbezoekers, waardoor deze zich zekerder voelen bij het maken van een aankoop. Er is een enorme onaangeboorde kans voor winkeliers om de conversies in de winkel te verhogen en de klantenbinding te verbeteren. De platforms van Mindtree,Flooresense [http://www.mindtree.com/solutions/flooresense ] en ShotClasses [http://www.mindtree.com/solutions/shotclasses ], zijn gebouwd om verkoopmedewerkers te voorzien van realtime mogelijkheden om de ervaring van het winkelend publiek in de winkel te verbeteren en de verkooptijd te optimaliseren."

Het doel van het onderzoek - getiteld 'Impact of Sales associates on the Shopper's Purchase Journey' en uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Grail Research - was om de rol te begrijpen die verkoopmedewerkers spelen in het winkeltraject van de consument. De consumentensteekproef omvatte 600 gekwalificeerde winkelbezoekers die aankopen deden van $ 100 of hoger in de afgelopen 3 maanden. De verkoopmedewerkerssteekproef omvatte 100 werknemers van bedrijven verspreid over vijf retailsegmenten: woninginrichting, elektronica en consumentengoederen, warenhuizen, mode-retail en gespecialiseerde detailhandel.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek zijn:   

-De kans dat winkelbezoekers die interactie hebben met een verkoopmedewerker een product kopen is 43 procent hoger, en hun transacties hebben 81 procent meer waarde, in vergelijking met degenen die geen interactie hebben met een verkoopmedewerker. Bovendien is de kans 12 procent groter dat ze de winkel opnieuw bezoeken.

-Omgekeerd is de kans dat winkelbezoekers een aankoop doen minder als ze niet proactief worden benaderd door een verkoopmedewerker. Veertig procent van de winkelbezoekers zijn niet in staat om een ​​winkelmedewerker te vinden wanneer ze hulp nodig hebben tijdens een typische trip naar de winkel.

-Eenennegentig procent van de verkoopmedewerkers stemmen er zeer mee in dat positieve interacties met het winkelend publiek leiden tot hogere conversies, maar 94 procent van hen hebben het gevoel dat dit vraagt om geavanceerdere technologische hulpmiddelen en training waar ze momenteel geen toegang tot hebben.

Het onderzoek identificeerde een kloof die bestaat in termen van de in de winkel geboden hulp. Verkoopmedewerkers willen graag toegang hebben tot technologieën die helpen klanten te identificeren die hulp nodig hebben, waardoor hun productiviteit verbeterd wordt. Er zijn echter maar weinig merken die op deze behoefte hebben ingespeeld.

Bedrijven dienen een geautomatiseerd technologieplatform te identificeren dat de mogelijkheid heeft om:  


- Verkoopmedewerkers op de hoogte te brengen om de juiste winkelbezoeker te
lokaliseren en zich op hem/haar te richten zodra hij/zij de winkel is binnengekomen
- Aanbevelingen voor aanvullende producten op basis van de productcategorie te delen
- Te voorzien in tijdige training over nieuwe producten en onderdelenVoor meer details van het onderzoek: Gedetailleerd rapport [http://shoppersurvey.mindtree.com ]

Over Mindtree  

Mindtree [NSE: MINDTREE] levert digitale transformatie- en technologiediensten, van ideevorming tot uitvoering, waarmee Global 2000-klanten hun concurrenten kunnen overtreffen. Mindtree werd 'digitaal geboren' ('Born Digital') en heeft een flexibele, gezamenlijke aanpak voor het creëren van op maat gemaakte oplossingen voor de digitale waardeketen. Tegelijkertijd helpt onze diepgaande expertise in infrastructuur- en applicatiebeheer bij het optimaliseren van uw IT in een strategische troef. Of u nu wilt dat uw bedrijf gedifferentieerder wordt, zakelijke functies opnieuw dient uit te vinden of de omzetgroei moet versnellen, wij kunnen u daarbij van dienst zijn. Ga naar http://www.mindtree.com voor meer informatie.


 
Neem voor meer informatie contact op met:

 
India                        
Priyanka Waghre                 
Mindtree                     
+91 98867 29295                 
Priyanka.Waghre@mindtree.com         
EmptyBreak:MARKER 
Verenigde Staten 
Andrea Dunbeck 
Matter Communications 
978-518-4555 
adunbeck@matternow.com 
EmptyBreak:MARKER 
Europa                         
Kiran Farooque                         
PPR Worldwide                     
+44-0-207-300-6181         
Kiran.Farooque@pprww.com      Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20140416/681203
Mindtree

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234