Kim-Lian van der Meij nieuwe ambassadeur SOS Kinderdorpen

Jan Smit aan de basis van nieuwe ambassadeurschap

Amsterdam, 21 juni 2016 - Het blijde nieuws is bekend: Kim-Lian van der Meij is de nieuwe ambassadeur van SOS Kinderdorpen. De zangeres en presentatrice heeft in mei projecten van SOS bezocht en is zeer bevlogen om zich in te zetten voor het werk van de internationale kinderontwikkelingsorganisatie. "Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien." Jan Smit, die zich al zeventien jaar inzet voor de wereldwijde organisatie, stond aan de basis van dit nieuwe ambassadeurschap. Hij besloot met Kim-Lian af te reizen naar Macedonië om haar kennis te laten maken met het werk van SOS Kinderdorpen.

Ze moesten het tot nu toe met moeite geheim houden: samen met Jan Smit bezocht zangeres en presentatrice Kim-Lian van der Meij het werk van SOS Kinderdorpen in Macedonië. Het leverde haar een indrukwekkend ervaring op, wat ze niet snel zal vergeten "Vanaf vandaag ben ik een nieuwe ambassadeur voor SOS Kinderdorpen, de organisatie die wereldwijd ruim 80.000 kinderen die er alleen voor staan aan een liefdevolle SOS familie helpt, in 134 landen en gebieden. Zo ook in Skopje, Macedonië. Dat is waar Jan Smit en ik onlangs op bezoek zijn geweest om met eigen ogen te zien wat voor geweldig werk de organisatie doet." Jan is al zeventien jaar ambassadeur voor SOS Kinderdorpen, voor Kim-Lian was het een nieuwe ervaring. "Een die ik heb ervaren als zowel mooi als schokkend. Het bezoek zal me altijd bij blijven."

Oprechte liefde voor de kinderen
Kim-Lian is zelf moeder van drie kinderen. De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dicht bij haar hart. "Toen we het kinderdorp binnenkwamen, zag ik bij sommige kinderen duidelijk in hun gezichtje dat ze veel hadden meegemaakt. Maar toen ik één van de familiehuizen binnenstapte, voelde ik direct de warmte en gezelligheid. Het zijn de SOS moeders die dat warme gevoel uitstralen. Ik voel hun oprechte liefde voor de kinderen en zie dat die wederzijds is. Bewonderenswaardig hoe deze vrouwen zich inzetten om de SOS kinderen zo liefdevol op te voeden. Ik ben blij dat Jan me op deze reis heeft uitgenodigd en dat ik het werk van SOS Kinderdorpen beter heb leren kennen. Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, bij een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind? Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik nu ambassadeur ben van SOS Kinderdorpen en zo een bijdrage kan leveren aan hun missie, hoe groot of klein die bijdrage ook is ".

Kim-Lian en Jan zingen voor SOS Kinderdorpen
De kersverse ambassadrice is direct in actie gekomen voor 'haar goede doel'. Kim-Lian en Jan hebben samen een prachtig nummer opgenomen: "Jij Bent Daar". Gisteren kwam de track uit. De opbrengst van het nummer komt geheel ten goede aan de organisatie. Het liedje kan men hier downloaden: https://itunes.apple.com/nl/album/jij-bent-daar-single/id1124617396

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis, en doet dat vanuit Nederland alweer 50 jaar. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Fotografie: Rogier Jaarsma (rechtenvrij te gebruiken, wel naam fotograaf noemen)
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Lenneke Damen, PR en communicatieadviseur SOS Kinderdorpen
lenneke@soskinderdorpen.nl, 020 4080190

SOS-Kinderdorpen

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.soskinderdorpen.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234