Gratis kindertheater over andere talen en culturen voor anderstalige kinderen van AZC Luttelgeest

Woensdagochtend 29 juni speelt theatergezelschap Theater van A tot Z voor het eerst de voorstelling Hotel Hallo in Nederland. De voorstelling is speciaal voor Nederlandstalige én anderstalige kinderen gemaakt. De voorstelling wordt die dag gratis aangeboden aan alle (in totaal ongeveer 200) kinderen die wonen in het asielzoekerscentrum Luttelgeest.

Hotel Hallo is een voorstelling gebaseerd op de gelijknamige lesmethode NT2 (Nederlands als tweede taal) voor anderstalige kinderen, uitgegeven door Boom uitgevers Amsterdam. Daarmee kunnen anderstalige kinderen op een motiverende manier Nederlands oefenen. De verhalen en liedjes uit Hotel Hallo zijn nu bewerkt tot een interactief toneelstuk. De oorspronkelijke auteur Kim Koelewijn schreef samen met artistiek leider Peter Schoenaerts een nieuwe tekst, met extra aandacht voor meertaligheid, andere culturen en diversiteit. De voorstelling is bedoeld voor Nederlandstalige én anderstalige kinderen.

Over de voorstelling:
De voorstelling gaat over de twee hoofdpersonen uit het boek, Max en Mia. Zij zijn beste vrienden. De ouders van Max én de ouders van Mia hebben samen een hotel. Daar wonen ze ook. In het hotel komen Max en Mia in contact met interessante gasten: reizigers uit de hele wereld. En die prikkelen hun nieuwsgierigheid. Vandaag is het een speciale dag, want de ouders nemen een halve dag vrij. En Max, Mia en papegaai Pollie mogen op het hotel letten. Als dat maar goed gaat...

Locatie:
Theater ’t Voorhuys
Beursstraat 1
8302 CW Emmeloord

Inlooptijd:
10.00u

Tijden voorstelling:
10.30u – 11.30u 

Boom Uitgevers Amsterdam

plaats:
Luttelgeest

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234