Audax en CB bundelen krachten in warehousing en vervoer

CB en de logistieke tak van Audax gaan een intensieve samenwerking aan op het gebied van vervoer in Nederland. Beide logistiek dienstverleners leveren aan boek- en tijdschriftenverkopers. Deze goederenstromen worden nu gebundeld. Daarnaast zullen de winkels van Audax-dochter AKO rechtstreeks vanuit het warehouse van CB geleverd worden.

Jacques de Leeuw, CEO van Audax en Hans Willem Cortenraad, Algemeen directeur CB: 'Deze samenwerking past naadloos bij onze strategie waarin we focussen op continue optimalisatie van logistieke stromen. Door gebruik te maken van elkaars logistieke infrastructuur komen er minder vervoerders bij dezelfde klant. Dit zorgt voor gemak voor onze klanten en minder belasting voor het milieu.'
In de praktijk betekent de samenwerking dat klanten van Audax en klanten van CB in de toekomst of door Audax of door CB geleverd kunnen worden. De partners kiezen, afhankelijk van routes en omvang van de levering, iedere dag voor de meest efficiënte aanpak.

Pick and pack activiteiten
Op termijn zullen daarnaast Nederlandstalige boeken voor Audax-dochter AKO door CB in Culemborg gepickt en gepackt worden op winkelniveau. Nu levert CB deze goederen nog in bulk aan Audax. De levertijd van Nederlandstalige boeken aan de winkels van AKO wordt hiermee korter.

Van start met pilot
De samenwerking start met een pilot van circa twee weken. Vanaf 23 juni 2016 worden klanten van Audax en CB in de regio's Amsterdam, Noord- en Zuid-Limburg beleverd door of CB of Audax.

Over Audax
Audax is een media- en logistiek concern waarvan de wortels teruggaan naar 1958. Gemiddeld 853 FTE's (2014) realiseren een omzet van ruim Euro 232 miljoen. De focus ligt op logistieke activiteiten in stedelijke gebieden en de uitbouw daarvan. Het accent ligt op distributie van tijdschriften en e-fulfilment.

Over CB
CB heeft 145 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, digitale distributie, e-commerce logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten. Met een fijnmazig distributienetwerk bedient CB (inclusief CB Fashion) de hele Nederlandse en Belgische markt in de sectoren media, healthcare en fashion. CB heeft ruim 1000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2015 een omzet van 112,7 miljoen euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Audax, René Boerema, Directeur, R.Boerema@audax.nl +31 653 339705
CB, Marjan van der Zee, Manager Marketing en Communicatie: m.van.der.zee@cb.nl, +31 6 205 444 09

Audax

plaats:
Gilze

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234