Nieuw! Think, tijdschrift voor nieuwsgierige mensen

Think is een nieuw populair wetenschappelijk tijdschrift voor nieuwsgierige mensen. Een tijdschrift dat met verbazing de wereld bekijkt, onderzoekt en beschrijft. Een tijdschrift dat - voor de verandering - niet bol staat van de meningen, maar vol van fascinerende verhalen uit de wetenschap, techniek, historie en maatschappij.

In dit eerste nummer van Think onderzoeken we de robot. Elke nieuwe technologie draagt een schaduwkant met zich mee. Bedreigt de Robot werkelijk ons bestaan, zoals de beroemde Stephan Hawkings betoogt. Of gloort er nog wat hoop aan de horizon?

Beter: op de wereld zoals we die vandaag voor ogen hebben. Want laten we eerlijk zijn: ook onze kennis blijft beperkt. op een dag zullen we een beter antwoord hebben op de vraag of we er goed aan hebben gedaan om robots slimmer dan onszelf te maken. Op een dag hebben we een antwoord op de schijnbaar trage ontwikkeling van de bouw van kernfusie-reactoren. Op een dag begrijpen we wat we hebben aangericht met de verwoesting van het leefgebied van indianen in de Amazone. En laten we vooral ook blijven kijken naar wat we al hebben gedaan: het verhaal over het IJzeren Gordijn tussen België en Nederland verbaast werkelijk iedereen. Maar het bestond. Het kostte meer mensen het leven dan het IJzeren gordijn zoals we dat kennen. Als je je verleden niet kent, kun je je geen voorstelling van je toekomst maken, zeggen de Chinezen. En zo is dat.

Think

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234