Eerste paal Scheepswerf Reimerswaal geslagen

Op 17 juni werd door gedeputeerde Carla Schönknecht de eerste paal geslagen voor de nieuwe werf van Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost. De werf is de huidige locatie in Hansweert ontgroeid. Door de verhuizing naar Zeeland Seaports blijft de werf behouden voor Zeeland en kan de werf verder groeien. Dit heeft positieve gevolgen voor de werkgelegenheid in de regio. De bouwtijd van de werf zal ongeveer 300 dagen in beslag nemen. De verhuizing staat gepland voor medio 2017.

De nieuwe werf wordt gebouwd op het oude fabrieksterrein van Zalco. Op de nieuwe locatie kan de scheepswerf schepen ontvangen met een veel grotere diepgang (9 meter) dan op de oude locatie in Hansweert. Gedeputeerde Schönknecht gaf aan zeer verheugd te zijn met de verhuizing van de scheepswerf en roemde de inspanningen van alle betrokkenen om de werf voor Zeeland te behouden. De onderhouds- en reparatiewerf kan op de nieuwe locatie zijn activiteiten verder uitbreiden en biedt daarmee blijvende werkgelegenheid voor de Zeeuwse maakindustrie.

Havendirecteur Jan Lagasse benadrukte dat met de komst van de scheepswerf de positie van het maritieme en offshore onderhoudscluster in de Zeeuwse haven verder internationaal wordt verstevigd. Voor de werf wordt onder andere een nieuwe zeevaartkade gebouwd van circa 300 meter lang, met een kraanbaan van 355 meter.
Verder worden er vanuit Hansweert twee dokken, van 108 en 120 meter, verplaatst naar de Quarleshaven. Ook staat er voor de toekomst een uitbreiding met een groter dok gepland. Daarnaast wordt het voormalige ponton en de toegangsbrug van de Olau Line hergebruikt voor toegang tot de dokken in Vlissingen-Oost. Tevens zal de steiger van deze vroegere veerdienst in de Buitenhaven worden ontmanteld voor hergebruik in de Quarleshaven.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Maarten van As, woordvoerder Zeeland Seaports, via +316 5157 3211 maarten.vanas@zeelandseaports.com

Zeeland Seaports

plaats:
Terneuzen
website:
http://www.zeelandseaports.com/nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234