GoodWe introduceert nieuw Smart Energy Management System

SUZHOU, China, 17 juni 2016 /PRNewswire/ -- GoodWe, de Chinese producent van omvormers voor zonne-energie, heeft een nieuw Smart Energy Management System (SEMS) geïntroduceerd dat is gericht op de ondersteuning van Distribution Network Operators (DNO's) en nutsbedrijven. De officiële introductie van het GoodWe SEMS V1.0 vond plaats op 15 juni.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160616/380156 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160616/380156]

Wat is SEMS?

SEMS (Smart Energy Management System) is een alomvattend energiebeheersysteem dat verschillende lagen van communicatie, informatie en toepassingen integreert. In grote lijnen plaatst SEMS elk systeemcomponent in een informatie-omgeving die onderling is verbonden in plaats van dat er daadwerkelijke fysieke verbindingen nodig zijn. SEMS V1.0 richt zich uitsluitend op zonne-energie.

Waarom hebben DNO's SEMS nodig?

Grote installaties kunnen de stabiliteit van traditionele energiedistributie beïnvloeden vanwege een gebrek aan beheer, dispatch en voorspelling. Het systeem van GoodWe beschikt over de functionaliteit om stabiliteit in onafhankelijke situaties te behouden. Ondertussen stellen gebruikers van grote systemen meer eisen aan hun elektriciteitsopwekking. Ze willen niet alleen meer bijhouden hoeveel elektriciteit hun systeem produceert of of het systeem optimaal op hun dak werkt.

Hoe beheert SEMS V1.0 uw elektriciteit?1. Het systeem is al compatibel met diverse accu's om elektriciteit die
overdag door zonnepanelen op het dak is opgewekt op te slaan. Daardoor
kan deze elektriciteit ook 's avonds tijdens piekuren worden benut.
Gebruikers kunnen een mobiele APP gebruiken om de energiestroom te
regelen en de accu's op slimme wijze te beheren.
2. Het systeem biedt ondersteuning voor beheer en updates op afstand zodat
gebruikers problemen direct kunnen oplossen en de nieuwste
besturingssoftware krijgen. Daarnaast beschikt SEMS V1.0 over een slimme
chip in de omvormer voor zonne-energie om een hoog versleutelingsniveau
van data-overdracht te realiseren. Dit waarborgt dat het systeem
effectief en veilig werkt.
3. Het is volledig compatibel met MQTT (Message Queuing Telemetry
Transport). MQTT is het belangrijke connectiviteitsprotocol Internet of
Things (IoT) dat SEMS ondersteunt voor toegang tot en het regelen van
slimme woningen. Gebruikers kunnen via SEMS huishoudapparatuur beheren en
hun energieverbruik regelen en controleren.

"Er vinden op dit moment grote wijzigingen plaats in wereldwijd energiebeheer en we bevinden ons in een tijd van informatietechnologie en energiesystemen. GoodWe is niet meer alleen een fabrikant van onderdelen. We streven naar een Smart Energy Management System dat de productie, het verbruik en het regelen van elektriciteit beheert. We willen realtime monitoring, analyse en optimalisering realiseren op basis van de data en via cloudcomputing om de vrije stroom in decentrale energie te ondersteunen en optimale economische en maatschappelijke voordelen te bereiken", aldus dhr. Huang Min, Algemeen directeur van GoodWe.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160616/380156


GoodWe


CONTACT: Cameal Yu, +86 512 6958 2212, renjie.yu@goodwe.com.cn

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234