Debat 23 juni Den Haag: Ontbreken morele gevoelens in de politiek?

's-Gravenhage, 16 juni 2016 - Op 23 juni a.s. organiseert Boom bestuurskunde, in samenwerking met Centrum Èthos, een debatavond in Den Haag. Op deze avond staat centraal de stelling van prof. dr. Gabriël van den Brink dat morele gevoelens in de politiek ontbreken. Deelnemers zijn onder andere fractievoorzitters Kees van der Staaij (SGP) en Diederik Samsom (PvdA).

Het is binnenkort een halfjaar geleden dat prof. dr. Gabriël van den Brink afscheid nam als hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde in Tilburg. Bij die gelegenheid sprak hij een rede uit met de titel Waarom morele vragen politiek urgent worden. Zijn stelling was dat het politieke bedrijf in Nederland ernstig tekortschiet, omdat landelijke politici zich vrijwel nooit over morele kwesties uitlaten terwijl de samenleving daar in toenemende mate wel om vraagt.

Men zou verwachten dat een dergelijke stellingname het een en ander los zou maken bij politici, maar tot op heden is er nog niemand van de landelijke partijen op ingegaan. Door middel van dit debat biedt Boom bestuurskunde zowel politici als wetenschappers en media een kans om hier alsnog over in discussie te gaan. Naast prof. dr. Gabriël van den Brink zullen ook Thijs Broer (Vrij Nederland), René Cuperus (PvdA) en prof. dr. Govert Buijs (Centrum Èthos) deelnemen. Het debat wordt geleid door Job Cohen (PvdA).

De debatavond vindt plaats bij de Nieuwe Juridische Boekhandel, Herengracht 60 in Den Haag. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan nog tot 21 juni a.s. via Boom bestuurskunde, info@boombestuurskunde.nl.

Geplaatst in:

Boom bestuurskunde

plaats:
’s-Gravenhage

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234