Windsculptures op Art Laren

De windsculptures van de Amerikaan Lyman Whitaker zullen de meest in het oog springende kunstobjecten van Art Laren 2016 vormen. De kunstmanifestie wordt gehouden van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni 2016 en vindt plaats op de schilderachtige Brink van het Gooise Laren. De kunstvoorwerpen worden weer gepresenteerd in paviljoens, in een omgeving van groen en water.

Dit jaar presenteren 31 galeries uit Nederland, België en Frankrijk eigentijds werk van 120 kunstenaars.

Op de openingsavond 17 juni wordt weer de Gooise Haring Party gehouden; daar treft de Gooise elite de kunstwereld en politiek. Ook menig BN-er zal er weer rondlopen. Het culturele aspect wordt verzorgd door het Singer museum in Laren waar de tentoonstelling Modernisme loopt; dat is ook de moeite van een bezoek waard met werken van o.a. Courbait, Seurat, Gauguin, Matisse en Braque.

Art Laren wordt voor de 21e keer georganiseerd door Kiwanis, een service organisatie die zich richt op hulp aan kinderen. De galeries van Art Laren sponsoren dit jaar de bouw van een kinderziekenhuis in Zambia.

Stichting Art Laren

plaats:
Laren

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234