Heilige graal voetbalplaatjesalbums onder de hamer

Al 3.000 euro geboden op album uit 1970

De voetbalplaatjesalbums van het Italiaanse bedrijf Panini zijn al jaren onlosmakelijk verbonden met het EK en WK voetbal. Er zijn vele generaties opgegroeid met het verzamelen en ruilen van de stickers van beroemde voetballers. Serieuze verzamelaars kunnen deze week hun hart ophalen bij veilinghuis Catawiki. Daar kan op dit moment namelijk worden meegeboden op de heilige graag van de voetbalalbumplaatjes: het allereerste album dat Panini op de markt bracht ter gelegenheid van het WK voetbal in Mexico (1970). Dit bijna 50 jaar oude album is op zich zelf al erg zeldzaam, maar extra bijzonder is dat alle 288 originele plaatjes in het album aanwezig zijn. Iets dat het album volgens veilingmeester Wouter Waaijers, sport memorabilia expert bij Catawiki, erg waardevol maakt. "Er zijn maar een paar van deze albums op de wereld die compleet zijn. Omdat de originele plaatjes zo goed als niet meer te vinden zijn, is het bijna onmogelijk om nog een album compleet te krijgen". Er wordt volgens het veilinghuis meegeboden door verzamelaars uit heel Europa. Inmiddels staat het hoogste bod al op 3.000 euro.

Ongeopende pakjes zijn ook geld waard
De waarde van de albums neemt over de jaren behoorlijk toe. ''Het is duidelijk te zien dat de waarde van oude Panini albums elke 2 jaar tijdens een EK & WK weer verder oploopt. Dat geldt niet alleen voor de hele oude albums, maar ook voor de WK en EK albums uit recentere jaren. In Amerika leveren sportplaatjes al langer veel geld op, maar die trend is nu dus ook in Europa bezig''. Het aantal verzamelaars van oude voetbalplaatjes groeit volgens Waaijers de laatste jaren dan ook enorm. Tijdens de veiling wordt er niet alleen veel geld geboden op de albums, maar ook ongeopende pakjes met plaatjes zijn voor verzamelaars goud waard.

EK veiling
Naast het zeldzame WK boek organiseert het veilinghuis ook een speciale EK Panini veiling. Tijdens deze veiling komen ongeopende pakjes en albums uit alle Panini EK albums onder de hamer. Dat er geld is te verdienen met Panini plaatjes blijkt wel dat er bijvoorbeeld nu al 60 euro wordt geboden op één ongeopend pakje van het EK voetbal in 1984.

Bekijk het bijzondere album via www.catawiki.nl/panini

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234