Lancering TransPride Ambassadeurs in Amsterdam Museum en Amsterdam TransPride in Q-Factory

TransAmsterdam is een transgender organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle met als doel de beeldvorming van transgenders te verbeteren, versterken en de diversiteit van de transgender gemeenschap meer zichtbaar te maken. Zij biedt transgenders, cisgenders en kunstenaars een culturele en kunstpodium, organiseert verschillende activiteiten en themabijeenkomsten voor en ten behoeve van transgenders.

Amsterdam TransPride
Deze zomer organiseert TransAmsterdam voor de derde keer de TransPride van 30 juli t/m 7 augustus in Q-Factory Atlantisplein 1 Amsterdam. De TransPride is een 9- daags evenement waar een gevarieerd scala aan onderdelen aan bod komen. Feestelijk, vermakend en soms met een serieuze boodschap. Zoals het ondertekenen van de ''Verklaring van Dordrecht'' door de gemeente Amsterdam, met als doel de positie van transgender personen op de werkvloer te verbeteren. De presentatie van de Trans* Media Code en forumdiscussie Transgenders en Media . TransSpirit: een forumdiscussie over religie en spiritualiteit in de Trans* gemeenschap. Transit Havana, een film over transgender is Cuba. Na afloop van de filmvoorstelling is er een Engelstalig programma Trans* Internationaal forum. Tijdens onze transmannen avond is er een forumdiscussie mannelijkheid in de LGBTQIA gemeenschap . Valentijn de Hingh is de DJ tijdens ons TransPride inClusion Party.

TransPride programma
Zaterdag 30 juli 17:00 - 19:00 Feestelijke opening door o.a. wethouder Simone Kukenheim
19:00 - 19:30 Opening fototentoonstelling
20:30 - 23:00 TransPoetry
23:00 - 4:00 Muziek en Dans

Zondag 31 juli 14:00 - 18:00 TransAwareness - Empowerment workshops, lezingen en informatie markt , 20:30 - 1:00 Trans* Glitter and Glamour Bingo.

Maandag 1 augustus 20:00 - 23:00 Prestentatie Trans* Media Code en Transgender s en Media forum.

Dinsdag 2 augustus 20:00 - 23:00 Trans* Internationaal forum Engelstalig programma.


Woensdag 3 augustus 14:00 TransPride Walk, we lopen van Q-Factory naar opening GayPride Oost Javaplein
20:00 - 1:00 TransSpirit: Forumdiscussie religie en spiritualiteit in de Trans* gemeenschap, muziek en dank

Donderdag 4 augustus 21:00 - 3:00 TransPride InClusion Party met dj Valentijn de Hingh

Vrijdag 5 augustus 20:00 - 23:00 TransMannen avond en forum mannelijkheid in de LGBTQIA gemeenschap

Zaterdag 6 augustus 20:30 - 1:00 TransPride InClusion Club Game events

Zondag 7 augustus 20:00 - 1:00 TransPride Tropical Party, feestelijke afsluiting met optreden, acts, muziek en dans

Lancering TransPride ambassadeurs
Dit jaar is er ook een primeur: TransAmsterdam introduceert voor het eerst 3 TransPride ambassadeurs die ieder op hun ''eigenwijze'', datgene waar de TransPride voor staat, zal vertegenwoordigen. In het Amsterdam Museum organiseren we ter vooraankondiging van de TransPride een feestelijke lancering om onze TransPride ambassadeurs aan het publiek bekend te maken. Onder het genot van een drankje en de betoverende klanken van zangeres Agnes Geneva en komisch performer Merel Moistra kunt u kennis maken met onze TransPride ambassadeurs en het veelzijdige 9 dagen durende programma. De lancering wordt gehouden in het Amsterdam Museum op vrijdag 17 juni van 15.30 tot 17.00 Kalverstraat 92 AmsterdamReprise tentoonstelling Transmission
Transmisison is een expositie met verhalen van en over transgenders. Aan de hand van voorwerpen die zij zelf hebben aangebracht worden persoonlijke verhalen over gender, erkenning, verlangen en trots verteld. Op dezelfde dag wordt gestart met de reprise van de tentoonstelling Transmission. In deze tentoonstelling maakt u via een audiotour kennis met de persoonlijke verhalen van transgenders aan de hand van voorwerpen en schilderijen. Transmission is van 17 juni t/m 18 september van 10.00 tot 17.00. Gasten van TransAmsterdam worden van 14:30 tot 15:30 in de gelegenheid gesteld voorafgaand aan de lancering de tentoonstelling gratis te bezichtigen.


TransAmsterdam
W transamsterdam.blogspot.nl E transamsterdam@outlook.com

Stichting TransAmsterdam

plaats:
Amsterdam
website:
http://transamsterdam.blogspot.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234