Ronald McDonald Huiskamer geopend in Reinier de Graaf Gasthuis

In het Reinier de Graaf Gasthuis is vandaag de Ronald McDonald Huiskamer Delft geopend. Een primeur, want dit is de eerste keer dat er een Ronald McDonald Huiskamer is geopend in een ziekenhuis waarbij geen Ronald McDonald Huis is gevestigd. In de Huiskamer kunnen zieke kinderen, hun ouders en broertjes en zusjes even ontspannen tussen de behandelingen door en de 'witte muren' ontvluchten.

De Ronald McDonald Huiskamer Delft is een ruimte op de Kinder- en Jeugdafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis met een huiselijke inrichting en warme sfeer. Gezinnen zijn er even weg van de ziekenhuiskamer en kunnen er samen eten, tv kijken, een spelletje doen of op de bank ploffen. Ze verblijven er bijvoorbeeld tussen behandelingen of onderzoeken door.

Net als thuis
"Ontzettend fijn dat nu ook in een ziekenhuis waarbij geen Ronald McDonald Huis is gevestigd deze Huiskamer is geopend", zegt Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds én aanstaande burgemeester van Delft. "Zo is er toch een plek voor ouders om te ontspannen en zich terug te trekken, en kunnen zieke kinderen even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn."

Kind centraal in zorg
Kinderarts en medisch manager kindergeneeskunde Jérôme Wishaupt vult aan: "We stellen het kind centraal in de zorg en bieden het gezin ruimte om bij elkaar te zijn. In de praktijk betekent dit dat ouders in ons ziekenhuis worden verwelkomd, bij de dagelijkse verzorging en behandeling worden betrokken en ouders ook worden geïnstrueerd om na de ziekenhuisopname thuis zorgtaken te verrichten. Dit legt meer beslag op ouders dan vroeger. Ook omdat we - door samenwerking met het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie te Utrecht en het ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam - ziekere kinderen op de afdeling hebben dan vroeger, is de Ronald McDonald Huiskamer zo welkom. Hier kunnen ouders even op adem komen."

Vrijwilligers
Een vaste groep vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Den Haag zorgt dat alles in de Huiskamer goed en soepel verloopt, dat ouders zich er welkom voelen en dat er tijd en aandacht is voor een praatje of juist voor een stilte. De vrijwilligers zijn een luisterend oor voor zowel ouders als kinderen. Het management van de Huiskamer en de begeleiding van de vrijwilligers is in handen van het management van Ronald McDonald Huis Den Haag.

Geplaatst in:

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met: Susanne Keulaerds, manager van Ronald McDonald Huis Den Haag, via s.keulaerds@Ronaldmcdonaldhuis.nl en 070-210 73 90.

Over Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 13 Huizen vlak bij het ziekenhuis, 12 Huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en 3 vakantiehuizen voor gehandicapte en zieke kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Over Reinier de Graaf
Reinier de Graaf is het oudste ziekenhuis van Nederland. Het staat voor uitstekende patiëntenzorg, gastvrijheid, innovatie, kwaliteit en veiligheid. Het biedt ziekenhuiszorg dichtbij huis, in een regio waar ongeveer 450.000 mensen wonen en werken. De hoofdlocatie is in Delft, er is een gebouw in Voorburg en buitenpoli's in Naaldwijk en Den Haag-Ypenburg. In het ziekenhuis werken ruim 3.000 professionals, onder wie circa 206 medisch specialisten verdeeld over 37 specialismen. Reinier de Graaf is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dat betekent dat het ziekenhuis met een aantal hooggespecialiseerde behandelingen of voorzieningen ook mensen buiten het eigen verzorgingsgebied van dienst is. Bijvoorbeeld complexe maag- en darmoperaties en highcare voor pasgeborenen, radiotherapie, dialyse, intensive care (niveau 2) en oncologie. Het heeft ook twee expertisecentra, namelijk een polikliniek voor alcoholproblematiek bij jongeren en een allergiecentrum voor kinderen. Reinier de Graaf maakt samen met HagaZiekenhuis en het Lange Land Ziekenhuis deel uit van een overkoepelende stichting met de naam de Stichting Reinier Haga Groep. De drie organisaties bieden zelfstandig patiënten vanuit de vertrouwde locaties het brede pakket aan zorg, inclusief 24 x7 (trauma) spoedeisende hulp, IC en moeder- en kindzorg. De ziekenhuizen hebben een gezamenlijke Raad van Bestuur en één Raad van Toezicht.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Delft

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234