Morgen eerste landelijke Dag van de Schoonmaker

Morgen, woensdag 15 juni, kan niemand er meer omheen, dan is het De Dag van de Schoonmaker. Naast Secretaressedag en themadagen als Dag van de Bouw en Dag van de Verpleging is er nu een dag speciaal voor alle schoonmakers van Nederland: De Dag van de Schoonmaker. 15 juni is vanaf dit jaar een themadag met landelijke allure, met waardering en respect voor de vele tienduizenden schoonmakers die zich dagelijks - van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat - inzetten voor een schone omgeving voor iedereen.

Op initiatief van HECTAS Facility Services en Hago hebben vele schoonmaakbedrijven afgelopen maand de krachten gebundeld voor De Dag van de Schoonmaker. De schoonmaker staat morgen collectief op de eerste plaats; de bedrijfsbelangen gaan naar de tweede plaats.

Aansluiten bij goed initiatief
"Op 9 mei hebben we schoonmaakbedrijven en organisaties, instellingen en bedrijven met eigen schoonmakers opgeroepen om zich aan te sluiten bij dit initiatief", leggen de organisatoren Greg Klaver van HECTAS Facility Services en Margot van Leijen van Hago Zorg uit. Zij staan garant voor de organisatie en voor de speciale website, www.dedagvandeschoonmaker.nl, waarop alle deelnemende schoonmaakbedrijven zichtbaar zijn. Ook op social media als Facebook, LinkedIn en Twitter is er aandacht voor De Dag van de Schoonmaker.

CSU is een van de tientallen bedrijven die gehoor gaf aan de oproep. Erwin Vos, manager Marketing & Communicatie: "CSU investeert veel in goed werkgeverschap en het bevorderen van de zichtbaarheid en waardering van schoonmakers en hun vak. Ook De Dag van de Schoonmaker draagt daaraan bij en ondersteunen we van harte."

Ook brancheorganisatie OSB draagt dit initiatief een warm hart toe. "De Dag van de Schoonmaker: een geweldig initiatief van de schoonmaakbedrijven. Dankzij schoonmakers kunnen wij leven, wonen en werken in een schone omgeving. Schone plekken die werken en leven aangenamer en gezonder maken. De vele duizenden mensen die daar dagelijks voor zorgen, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Ik roep daarom alle bedrijven op dit initiatief te steunen en op 15 juni extra aandacht aan de schoonmakers en glazenwassers te geven", aldus Piet Adema, voorzitter van OSB

Bedankt, jij maakt het verschil!
Klaver en Van Leijen over de opzet De Dag van de Schoonmaker: "Dag in dag uit staan schoonmakers klaar om een bijdrage te leveren aan een schone omgeving voor iedereen. Het is de bedoeling dat deelnemende bedrijven hun schoonmakers op 15 juni (extra) in het zonnetje zetten. Dit kan op verschillende manieren, zoals een compliment geven, een moment stilstaan bij het werk of het geven van een presentje."

Oorsprong
De Internationale dag van de Schoonmaker vindt zijn oorsprong in Los Angeles. Op 15 juni 1990, inmiddels 26 jaar geleden, gingen de schoonmakers daar de straat op voor een demonstratie. Er werd ingezet op betere arbeidsvoorwaarden voor de schoonmaakbranche. Sindsdien wordt ieder jaar op 15 juni deze demonstratie herdacht op de Internationale Dag van Rechtvaardigheid van de Schoonmaker. Er wordt stilgestaan bij het werk en de arbeidsvoorwaarden van schoonmakers. Ook in Nederland staan we hierbij stil. Daarom vieren we op 15 juni De Dag van de Schoonmaker. Op feestelijke wijze creëren we een podium voor onze schoonmakers. Zij verdienen dat podium, zij verdienen het om in het zonnetje te staan. Immers, zij maken het verschil!

Schoonmaakjournaal

plaats:
Duiven
website:
http://www.dedagvandeschoonmaker.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234