Bakas en David schrijven reisboek Oude Wereld Nieuwe Wereld

Bakas en David schrijven reisboek met diepgang
Oude Wereld Nieuwe Wereld, vijf werelddelen in één boek

Amsterdam, 14 juni 2016

Zojuist verschenen: Oude Wereld, Nieuwe Wereld, een boek met reisverhalen van trendwatcher Adjiedj Bakas en zijn echtgenoot, politicoloog en schrijver Vinco David. Het boek bevat niet zomaar toeristische reisverhalen. In elk van de acht bezochte landen speurden de auteurs naar de culturele, politieke en trendmatige ontwikkelingen. Dit biedt verrassende inzichten voor wie geïnteresseerd is in deze landen.

Bakas en David bezochten de afgelopen jaren vele landen. Acht hiervan pikten ze eruit: Cuba, Peru, Israël, Jordanië, Letland, Marokko, Peru en Suriname. De gemeenschappelijke noemer? Het zijn allemaal opkomende markten of ontwikkelingslanden die in sneltreinwaard de moderne wereld binnentreden, geholpen door moderne communicatiemiddelen, de digitale transformatie, mondialisering en een ambitieuze bevolking. Deze transitie naar een opener samenleving biedt kansen voor de een en bedreigingen voor de ander. Deze tijdgeest hebben Bakas en David scherp weten vast te leggen: van een succesvolle Amsterdamse remigrant in Cuba, via een kerngeleerde in Cuba die uit arren moede maar taxichauffeur wordt, tot Russische zwartspaarders in Letland of de Peruaanse topkeuken en de Peruaanse roots van onze aardappel, die met GMO in "het Monsanto van de Inca's" 500 jaar geleden ontstond.

Voor wie zich wil verdiepen in wat er zich afspeelt achter de toeristische façade van deze landen of de glimlach van uw zakenpartner daar, biedt dit boek een fascinerende inkijk.

Adjiedj Bakas (Nickerie, 1963) studeerde Communicatiewetenschap en werkt als auteur en spreker. Hij wordt de 'trendwatcher des vaderlands' genoemd en van zijn trendboeken werden meer dan 700.000 exemplaren verkocht.

Vinco David (Leiden, 1961), van huis uit politicoloog, is schrijver en senior manager bij een internationale verzekeraar. Eerder verschenen van zijn hand de romans Mannenharem en Achter het riet.

Oude Wereld Nieuwe Wereld
Reizen in een overgangstijdperk
Uitgeverij Dexter
Euro 14,95
ISBN 978-94-91932-24-3

Trend Office Bakas

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.bakas.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234