Eerste 'openluchtverhaal' voorgelezen aan acteur Frank Lammers

DAKLOZENDAG 15 JUNI: DAKLOZEN RECITEREN GEDICHT OF VERHAAL VAN BEKENDE SCHRIJVER VOOR Euro1,-

Op de feestelijke tiende editie van de jaarlijkse Amsterdamse Daklozendag, woensdag 15 juni a.s., lanceert Straatpastor Luc Tanja met enkele daklozen en een aantal bekende Nederlandse schrijvers een bijzonder literair initiatief: Openluchtverhalen. Korte verhalen en gedichten van bekende schrijvers, alleen verkrijgbaar bij een dakloze. Dakloze draagt o.a. Sylvia Witteman voor
De initiatiefnemers introduceren met Openluchtverhalen een nieuw podium voor korte verhalen en poëzie in Nederland. En tegelijk een nieuw verdienmodel voor daklozen. De eerste zes schrijvers die meewerken aan het project zijn Sylvia Witteman, Henk van Straten, Paulien Cornelisse, Fresku, Roos Schlikker en Johan Fretz. De komende zes weken zullen hun teksten voor slechts Euro1,- op verzoek te horen zijn op diverse terrassen, straten en in parken in Amsterdam. Als deze periode succesvol verloopt, wordt het project later dit jaar in heel Nederland ingevoerd.

Eerste Openluchtverhaal van dakloze Carla voor acteurs Frank Lammers en Jochum ten Haaf
Het eerste verhaal, van Paulien Cornelisse, wordt op Daklozendag om 15:30 uur voorgelezen door dakloze Carla aan Frank Lammers (Michiel de Ruyter en natuurlijk ook Jumbo) en aan Jochum ten Haaf (Vincent van Gogh, Vuurzee, War Horse) in de Hoftuin, achter de Hermitage in Amsterdam. De Daklozendag biedt ook een informatiemarkt, presentaties van diverse vernieuwende projecten, muziek, eten, spelletjes en vraagt aandacht voor de onzinnige boetes voor buitenslapen.

Positieve ontmoetingen
Daklozen, mensen bekend met het leven op straat, beleidsmakers, hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom. Dit jaarlijkse tuinfeest is dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten, zonder dat het meteen over de vele problemen moet gaan. De Daklozendag wordt georganiseerd door de Protestantse Diaconie Amsterdam, de Belangenbehartiging Druggebruikers MDHG en Bureau Straatjurist.

Wanneer en waar: Woensdag 15 juni, Hoftuin gelegen achter het Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, ingang plantsoen Weesperstraat, 14.00-18.30 uur.


Facebook: www.facebook.com/events/475427382606941 

Openluchtverhalen is een gezamenlijk initiatief van Het Straatpastoraat en Lemz.

9088dcd70c

Meer informatie: bel of mail met straatpastor Luc Tanja 06 208 793 42, l.tanja@diaconie.org

Straatpastoraat Amsterdam

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234