Huwelijkscadeau blijkt 25.000 euro waard

Keuze tussen strijkplank of kunstwerk

Het zal je gebeuren: je mag in 1955 van je werkgever als huwelijkscadeau kiezen tussen een strijkplank met toebehoren of een houtsnede van de toen opkomende Nederlandse kunstenaar M.C Escher. Gefascineerd door de mooie afbeelding koos het jonge bruidspaar voor de houtsnede van de voor hun onbekende Escher. Nu meer dan 60 jaar later blijkt dit één van de beste keuzes uit hun leven. De houtsnede is tegenwoordig namelijk 25.000 euro waard. De kleinkinderen van de eerste eigenaars laten de houtsnede nu via Catawiki veilen. Volgens veilingmeester Michiel Vliegenthart, kunstexpert bij Catawiki, gaat het om een zeldzame houtsnede van één van de bekendste kunstwerken van Escher, 'Lucht en Water I'. Een prachtig samenspel van licht en schaduw zorgen er voor dat vogels in de lucht overgaan in vissen in het water. ''Onder kunstverzamelaars is dit één van de meest gezochte houtsnedes van Escher. Daarnaast is deze houtsnede ook nog eens in topconditie en persoonlijk door Escher gesigneerd. Ik verwacht dan ook veel internationale bieders''.

Doorbraak halverwege jaren 50
De in Leeuwarden geboren Escher (1898 - 1972) verhuisde in 1923 naar Italië. Daar tekende hij voornamelijk Italiaanse landschappen, portretten en de Sint Pieter in Rome. Maar dit is niet het werk waar Escher beroemd mee werd. Pas halverwege de jaren vijftig veroverde hij de wereld met zijn optische illusies zoals de houtsnede uit de veiling. Vanaf deze periode brak Escher ook internationaal echt goed door en werd het werk van Escher vooral in Amerika onder beroemde popsterren enorm populair. Tegenwoordig wordt zijn werk door mensen uit de hele wereld gekocht.

"Originele houtsnedes zijn over het algemeen zeer kwetsbaar. Daarom worden ze steeds zeldzamer en neemt de waarde de laatste jaren snel toe. We zien dan ook dat er steeds meer mensen houtsnedes van Escher kopen als belegging'', aldus veilinghuis Catawiki.

De veiling duurt tot en met zaterdag 18 juni en veiling is te bekijken via: www.catawiki.nl/escher

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Huwelijkscadeau blijkt 25.000 euro waard
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234