PharmaMar start hoofdonderzoek met plitidepsin in angioimmunoblastair T-cel lymfoom

MADRID, June 14, 2016 /PRNewswire/ --
- Hoofddoel: analyse van de werkzaamheid van plitidepsin voor dit type bloedkanker
dat is geclassificeerd als een zeldzame ziekte  


PharmaMar (MCE: PHM) heeft de start van een prospectief hoofdonderzoek in meerdere centra aangekondigd om de werkzaamheid van plitidepsin, de antitumorale samenstelling van mariene oorsprong, in patiënten met recidiverend en refractair angioimmunoblastair T-cel lymfoom te analyseren. Omdat deze ziekte in de categorie zeldzame aandoeningen valt, is na overleg met de Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenautoriteit FDA besloten om slechts een onderzoeksarm op te zetten.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150203/727958-b )

Het onderzoek is primair bedoeld om de werkzaamheid van plitidepsin ten aanzien van het algehele responspercentage te analyseren. Dit percentage wordt door een onafhankelijke commissie geëvalueerd overeenkomstig de Lugano-criteria voor het classificeren van de respons. Het secundaire doel betreft de evaluatie van andere parameters op het gebied van werkzaamheid, zoals de responsduur, de progressievrije overleving en de algehele overleving, de farmacokinetische eigenschappen, het veiligheidsprofiel van plitidepsin en de identificatie van mogelijke biomarkers die helpen om de voorspellende activiteit van de samenstelling in kaart te brengen.
"Dit klinisch onderzoek omvat 60 patiënten afkomstig van ongeveer 25 onderzoekslocaties", vertelt dr. Arturo Soto, directeur Klinische ontwikkeling bij de oncologieafdeling van PharmaMar. Hij vervolgt: "Na de recente aankondiging van de positieve resultaten met ptilidepsin bij patiënten met multipel myeloom gaan we door met de ontwikkeling van deze molecule voor andere hematologische tumoren, zoals angioimmunoblastair T-cel lymfoom."

 
Mediarelaties: +34-638-79-62-15 
Beleggersrelaties: +34-914444500 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150203/727958-b


PharmaMar

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234