Duizend HomeRiders op de been voor Ronald McDonald Huizen

1000 HomeRiders, 500 kilometer, 24 uur, duizenden nachtzoenen
Dag en nacht fietsen voor Ronald McDonald Kinderfonds

Inwoners en bedrijven uit heel Nederland doen op 25 en 26 juni mee aan HomeRide: de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 24 uur tijd fietsen ze 500 kilometer: van Maastricht via Oberhausen naar Groningen. De fietsers zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Zo maken zij het mogelijk dat ouders dichtbij hun kind kunnen overnachten als het in het ziekenhuis ligt. Aan deze wielertocht doen ook bekende Nederlanders mee, zoals Leontien van Moorsel, Peter Heerschop en Wilco van Roijen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

HomeRide is de enige wielertocht die dag én nacht doorgaat. Die 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat immers ook 24 uur per dag door. De deelnemers worden zaterdag 25 juni om 12:00 uur weggeschoten vanaf de Grote Markt in Maastricht en fietsen langs zeven Huizen en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds naar Groningen. Daar zal het merendeel van de fietsers rond 12:00 uur finishen op de Vismarkt. In totaal doen er 62 teams mee. Iedereen heeft zijn persoonlijke motivatie. Zo fietsen sommige renners voor een Ronald McDonald Huis waar zij zelf langere tijd verbleven.

Speciale editie van HomeRide
Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: "Deze zesde editie wordt weer een heel speciale HomeRide. Want dit jaar fietsen we ook langs Ronald McDonald Huis Essen." Ze vervolgt: "Het is elke keer weer geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ook de deelname van zoveel topsporters vind ik hartverwarmend. Ik wil iedereen dan ook van harte bedanken. Alle HomeRiders maken het mogelijk dat families samen kunnen zijn als ze elkaar het hardste nodig hebben, en zieke kinderen ver van huis toch die vertrouwde nachtzoen kunnen krijgen. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders!"

BN-er team
Team SportSpeakers fietst met Erik Dekker, Gert Jakobs, Peter Heerschop, Wilco van Roijen en Leontien van Moorsel mee met HomeRide. Leontien van Moorsel, ambassadrice van HomeRide, spreekt vol lof over het doel: "Complicaties bij geboorte, een auto die je kind schept, een ongelukkige val van een paard, een ziekte die zich later openbaart. Dan ziet het leven er compleet anders uit. Dan is het geweldig dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn in een van de Ronald McDonald Huizen. Er zijn zoveel mensen die zich hier belangeloos voor inzetten, of dat nou is als vrijwilliger of sponsor of door sportieve grenzen op te zoeken tijdens de HomeRide. Ik vind het heel belangrijk dat hier aandacht voor is."

Uiterste van jezelf vragen
Het bikkelen door de nacht, de tegenwind in de polder, de Limburgse heuvels die meteen aan het begin in je benen gaan zitten; HomeRide staat bekend als een fondsenwervend evenement waarbij deelnemers het uiterste van zichzelf vragen. Onderweg kunnen ze rekenen op veel support. Zo zijn er diverse check- en cheerpoints waar hen eten en drinken wacht, muziek van plaatselijke fanfares en dj's, familieleden en fans hen aanmoedigen.

Hoofdsponsor
McDonald's is vanaf de eerste editie trotse hoofdsponsor van het evenement. Ze rijden zelf ook mee met twee teams. In Dwingeloo heeft McDonald's dit jaar een bijzonder cheerpoint ingericht: het Mc cheerpoint. Het is het allerlaatste cheerpoint, waar de meeste fietsers die zich dan al een dag en een nacht in het zweet trappen een extra aanmoediging voor de laatste kilometers echt wel kunnen gebruiken.

Tijdschema
Locatie
(Start) De Markt, Maastricht Adres
De Markt, Maastricht Doorlooptijden

12.00 - 13.00
College den Hulster,Venlo Hagerhofweg 15, Venlo 13.00 - 17.00
Rot-Weiss Oberhausen, Oberhausen Linderstrasse 2-6, Oberhausen 17.00 - 21.30
Pica Mare, Gennep Picardie 34, Gennep 20.00 - 01.30
Droompark De Zanding, Arnhem Vijverlaan 1, Otterloo 23.30 - 04.00
Deltion College, Zwolle Mozartlaan 15, Zwolle 03.00 - 09.00
(Finish) Vismarkt, Groningen Vismarkt, Groningen 09.00 - 14.00*
*De piek bij de finish zal tussen 12:00-14:00 zijn.

Geplaatst in:

U bent van harte uitgenodigd om HomeRide bij te wonen en er verslag van te doen. Neem voor meer informatie en interviewaanvragen contact op met persvoorlichter Godelief Swank, via 06- 547 619 48 en g.swank@kinderfonds.nl.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim dertig jaar voor dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, met dertien logeerhuizen bij ziekenhuizen (Ronald McDonald Huizen), twaalf Ronald McDonald Huiskamers in ziekenhuizen en drie vakantiehuizen.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Amersfoort

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234