Perspresentatie nieuwe waterstofbus met brandstofcelsysteem van HyMove B.V

Perspresentatie nieuwe waterstofbus met brandstofcelsysteem van HyMove B.V.

Datum: vrijdag 17 juni 2016

Op 17 juni a.s. wordt in Arnhem het eerste exemplaar van een nieuwe generatie waterstofbussen gepresenteerd. De bus gaat deze zomer al in de dienstregeling van OV-bedrijf Syntus rijden. De 12 meter lange bus is gebouwd door de Poolse bussenbouwer Solbus en maakt gebruik van een brandstofcelsysteem van HyMove B.V. dat voor de elektrische energie zorgt.

Gelderland is nu de eerste provincie waar zero-emissie waterstofbussen gaan rijden. De komende jaren volgen meer steden en regio's dit voorbeeld en de verwachting is dat waterstof ook als energiebron voor personenauto's gaat doorbreken.

De nieuwe generatie waterstofbussen is een vervolg van het Arnhemse HyMove-project, waarmee tussen 2009 en 2013 praktische ervaring werd opgedaan met het rijden op waterstof. Voor het tanken van de eerste waterstofbus en enkele waterstofauto's kreeg Arnhem destijds het eerste openbare waterstoftankstation van Nederland.

Het HyMove-project werd voortgezet onder de vleugels van HyMove B.V., een commerciële onderneming, die zich heeft toegelegd op het bouwen van brandstofcelsystemen.

De provincie Gelderland subsidieert het nieuwe project; niet alleen vanwege enorme milieuwinst die waterstofbussen opleveren, maar ook vanwege de werkgelegenheid die de levering van onderdelen voor deze bussen in de regio zal opleveren.
In en om Arnhem zijn diverse bedrijven gevestigd die zich met waterstoftechnologie bezighouden. HyMove heeft veel van deze Gelderse technologieën samengebracht in het brandstofcelsysteem voor de nieuwe bus.

Locatie
Restaurant De Waard op bedrijventerrein Kleefse Waard, Westervoortsedijk 73 in Arnhem.
Het bedrijvenpark is goed bereikbaar, zie hier de details: http://www.ipkw.nl/industriepark-met-een-ideale-li...
De auto parkeer je op de grote gratis parkeerplaats voor de ingang van IPKW aan de linkerkant (de slagbomen hoef je niet door). Meld je vervolgens bij het Poortgebouw. De portiers wijzen je de weg naar restaurant De Waard, dat op circa 200 meter van de parkingang ligt.

Sprekers
Theo Hendriks, CEO van HyMove B.V.
Cees Anker, Directeur van Syntus
Jan Jacob van Dijk, Gedeputeerde van de provincie Gelderland, Economische Zaken

Programma
09.30 uur - ontvangst Restaurant De Waard
10.00 uur - welkomstwoord
10.05 uur - sprekers gaan met elkaar in gesprek over het project en de inzet door Syntus
10.30 uur - officiële overhandiging waterstofbus aan Syntus
11.00 uur - hapje en drankje en demoritten met de waterstofbus
11.30 uur - einde


http://www.hymove.nl/

Perscontact: Theo Snijders van Wisse Kommunikatie, telefoon 06-22808187 en e-mail theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Wisse Kommunikatie BV

plaats:
Arnhem
website:
http://www.hymove.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234