Essity en Microsoft slaan de handen ineen om het met prijzen bekroonde Tork® EasyCube(TM) te ondersteunen op het Internet der dingen-platform Azu

GÖTEBORG, Zweden, October 9, 2017 /PRNewswire/ --

Platform voor beheer van big data voor verdere verbetering van Essity's marktleidende

hygiëneproducten en datagestuurde oplossingen 

Essity, een toonaangevend wereldwijd hygiëne- en gezondheidsbedrijf en de maker van producten, diensten en oplossingen van het merk Tork, kondigde samen met Microsoft aan dat ze gaan samenwerken om de kracht van big data en cloud computing te benutten om Essity's marktleidende hygiëne- en gezondheidsproducten en -oplossingen wereldwijd nog verder te verbeteren.

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/569754/EasyCube_Connected_Cleaning_Square.jpg )

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/569755/Tork_Primary_Logo.jpg )

Essity integreert de met prijzen bekroonde software voor facilitaire dienstverlening van Tork EasyCube(TM) met de internet der dingen (Internet of Things, IoT)-oplossingen van Microsoft Azure, om de alledaagse werkzaamheden te optimaliseren - waardoor klanten tijd en geld besparen, en duurzaamheid wordt verbeterd. Deze samenwerking biedt facilitaire dienstverleners en schoonmaakmedewerkers gerichte, bruikbare informatie, aangedreven door de sterke databeveiliging, verbeterde analytics en voortdurende innovatie van Microsoft. Daarnaast, omdat faciliteiten steeds vaker IoT-systemen benutten om in operationele wensen te voorzien, hebben administrators de kans om hun platforms en processen te stroomlijnen.

In 2014 werd de facilitaire schoonmaak gerevolutioneerd door Essity's merk Tork, wereldleider op het gebied van professionele hygiëne, door een IoT-aanpak in te voeren in facilitaire dienstverlening over de hele wereld. Dankzij Tork EasyCube geeft Essity schoonmakers en facilitaire dienstverleners de mogelijkheid om actuele gegevens bij te houden over bezoekerspatronen en productverbruik. Met deze informatie kunnen we het volgende:


- Efficiëntie verbeteren - Er wordt geen tijd verspild met het controleren van
ongebruikte faciliteiten, en medewerkers houden meer tijd over om dringende
reinigingstaken uit te voeren.
- De kwaliteit en tevredenheid van klanten verbeteren - Datagestuurd schoonmaken zorgt
voor faciliteiten van hogere kwaliteit, door lege dispensers te vullen en rommelige
zone's op te ruimen voordat er klachten ontstaan.
- Het welzijn en de betrokkenheid van medewerkers verbeteren - Schoonmaakpersoneel weet
zeker dat elke taak belangrijk is, wat hun productiviteit en tevredenheid bevordert.


"Tork EasyCube heeft de wijze waarop onze industrie tegen schoonmaken aankijkt, gerevolutioneerd. Wat begon als een innovatieve manier om sanitaire ruimten te beheren, heeft zich al snel ontwikkeld tot een holistisch aanbod voor facilitair schoonmaken, en we zijn nog maar net begonnen. We staan al aan het hoofd van de wereldwijde markt met deze software voor facilitaire dienstverlening; een partnerschap met Microsoft en het Azure-platform vormt de eerste van vele stappen die wij gaan zetten om toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten." aldus Don Lewis, President, Essity Professional Hygiene.

"We zijn er trots op te zijn uitgekozen als vertrouwde partner bij Essity's digitale transformatie. Deze samenwerking zal zorgen voor een nieuw digitaal cloud-platform voor Essity, om nog betere producten en diensten te kunnen bieden. Door gebruik te maken van het IoT en geavanceerde oplossingen van data-analytics, is Essity in staat om zijn klanten te ondersteunen met de beste oplossingen voor hygiëne en gezondheid," aldus Joacim Damgard, General Manager, Microsoft Zweden.

Over Essity 

Essity is een toonaangevend wereldwijd hygiëne- en gezondheidsbedrijf en ontwikkelt, produceert en verkoopt producten voor persoonlijke hygiëne (babyverzorging, vrouwelijke hygiëne, incontinentieproducten en medische oplossingen), tissueproducten voor de consument en producten en oplossingen voor professionele hygiëne. Onze visie is: Ons toeleggen op het welzijn via toonaangevende hygiëne- en gezondheidsoplossingen. Verkoop vindt plaats in ongeveer 150 landen onder vele sterke merken, waaronder de wereldwijd toonaangevende merken TENA en Tork, en andere merken zoals Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda en Zewa. Essity heeft ongeveer 48.000 medewerkers en de omzet in 2016 bedroeg ongeveer $ 12 miljard. De zakelijke activiteiten zijn gebaseerd op een duurzaam bedrijfsmodel, toegespitst op het creëren van waarde voor mensen en de natuur. Het bedrijf heeft haar hoofdkwartier in Stockholm, Zweden, en is genoteerd op Nasdaq Stockholm. Essity maakte voorheen deel uit van de SCA Group. Meer informatie is te vinden op http://www.essity.com.

Over Tork 

Het merk Tork biedt professionele hygiëneproducten en -diensten aan klanten in een groot aantal sectoren, variërend van restaurants en zorginstellingen tot kantoren, scholen en industrieën. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoekjes, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Dankzij expertise op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid is Tork marktleider geworden. Tork is een wereldwijd merk van Essity en een toegewijd partner voor klanten in meer dan 90 landen. Bezoek, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de innovaties van Tork: http://www.tork.nl .

Over Microsoft 

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) is het leidende platform en productiviteitsbedrijf voor de 'mobile-first, cloud-first'-wereld. Haar missie is om iedere persoon en iedere onderneming op deze planeet de kracht te geven om meer te bereiken.

Neem voor meer informatie contact op met Marcel Kolkman op Marcel.kolkman@essity.com, +31-651-556-044.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234