Inspired by Iceland lanceert 'Het moeilijkste karaokelied ter wereld'

REYKJAVIK, IJsland, October 9, 2017 /PRNewswire/ --


- Inspired by Iceland heeft een meezingfilm uitgebracht:
[http://www.inspiredbyiceland.com ] 'Het moeilijkste karaokelied ter wereld
- Door de moeilijke uitspraak van de IJslandse taal te benadrukken, stimuleert de film
mensen van over de hele wereld om de humoristische video te bekijken en te proberen
mee te zingen
- Het thema en de tekst van het opvallende deuntje is Het 'A tot Ö' van IJsland, de
IJslandse equivalent van het 'A tot Z' en het bespot enkele van de gebruikelijke
opvattingen over IJsland
- De video is bedoeld om bezoekers aan te moedigen tijdens hun bezoek de IJslandse taal
te proberen, hoewel deze lastig uit te spreken is
- Bekijk hier de hilarische eerste pogingen van toeristen in IJsland:
https://youtu.be/XR9bTjB10zU


Inspired by Iceland staat bekend om speelse campagnes en warme humor en heeft vandaag via de website 'Inspired By Iceland' een unieke uitdaging gelanceerd voor toeristen over de hele wereld.

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/569260/The_Hardest_Karaoke_Song_in_the_World.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/569262/Tourists_in_Iceland.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/569261/Icelandic_comedian_Steindi_Jr.jpg )

Gebruikmakend van de taal van het eiland, die naar verluidt erg lastig te leren is, heeft Inspired by Iceland 'Het moeilijkste karaokelied ter wereld' uitgebracht. Het team moedigt mensen aan de video te bekijken en het zelf te proberen.

De IJslandse komiek Steindi Jr die het liedje zingt, is te zien op een aantal van de mooiste plekken van IJsland: bovenop bergen en naast ijswatervallen. De teksten en het optreden in de komische film steken de draak met de gebruikelijke IJslandse stereotypen zoals de IJslandse liefde voor wol en de iconische ringweg.

De humoristische film maakt gebruik van gebruikelijke IJslandse woorden maar ook een aantal ongebruikelijke woorden en zinnen. Sinds IJsland in 874 voor het eerst bewoond werd, hebben slechts ongeveer een miljoen mensen ooit de IJslandse taal gesproken.

De video is uitgebracht als onderdeel van het nieuwe marketinginitiatief van IJsland, het A-Ö van IJsland. Dit is de IJslandse equivalent van een A tot Z-gids, die de 32 letters van het IJslandse alfabet gebruikt, dat eindigt op 'Ö'. Het doel van het initiatief is om de uniekheid van de IJslandse taal te gebruiken om de diversiteit en de keuzemogelijkheden in IJsland te belichten en bezoekers aan te moedigen om meer over het land te ontdekken en te leren.

Inga Hlín Pálsdóttir, Directeur, Visit Iceland zegt:

"We zijn altijd op zoek naar ingenieuze manieren om bezoekers te inspireren en om ze met meer aspecten van ons land en onze zeven regio's in aanraking te brengen. We hebben onze nieuwe A-Ö-campagne gelanceerd om te helpen ons eiland te verkennen met behulp van onze unieke taal en ons unieke alfabet. We weten dat IJslands moeilijk uit te spreken is, maar door onze karaokefilm willen we bezoekers aanmoedigen om het ook eens te proberen en de wereld laten zien dat we niet bang zijn om samen te lachen.

'We hebben de eerste toeristen die de video in IJsland uitgeprobeerd hebben gefilmd met hilarische resultaten: https://youtu.be/XR9bTjB10zU en iedereen die de uitdaging aan wil gaan om het lied uit te proberen, kan het vinden op de website [http://www.inspiredbyiceland.com ] van Inspired By Iceland en het YouTube-kanaal [https://www.youtube.com/user/inspiredbyiceland ] van Inspired by Iceland. Hier moedigen we kijkers aan hun pogingen in te sturen.

Bezoekers van de website kunnen ook deelnemen aan de 'regionale quiz' om een avontuurlijke reis naar IJsland te winnen en meer te leren over de zeven speciale regio's van het land.

Opmerkingen voor redacteuren:

Voor meer informatie kunt u terecht op

Inspired By Iceland

Inspired by Iceland is het bestemmingsmerk voor IJsland, dat wordt beheerd door Visit Iceland (onderdeel van Promote Iceland) in nauwe samenwerking met de overheid, de toeristenbranche en andere belanghebbenden in IJsland.

Inspired By Iceland http://www.inspiredbyiceland.com

YouTube - https://www.youtube.com/user/inspiredbyiceland  

Twitter - @icelandinspired [https://twitter.com/icelandinspired?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor ]   

Facebook - http://www.facebook.com/inspiredbyiceland 

Instagram - Inspiredbyiceland [https://www.instagram.com/inspiredbyiceland/?hl=nl ]  

YouTube-link: https://youtu.be/f88UJyCA__M

CONTACT: Voor mediavragen kunt u contact opnemen met Ellie Neville bij The Brooklyn Brothers op +44 2072926200 of via e-mail ellieneville@thebrooklynbrothers.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234