Van ambitieuze bucketlists tot avonturenreizen, Gen Z-reizigers willen de wereld ontdekken

AMSTERDAM, 9 juli 2019 /PRNewswire/ -- In een tijd waarin mensen steeds meer verbonden zijn en reizen makkelijker is dan ooit, heeft Booking.com bijna 22.000 respondenten in 29 markten ondervraagd om inzicht te krijgen in de Gen Z-reiziger [http://destinationgenz.com/]. Het onderzoek onthult niet alleen hun reisplannen maar ook hoe deze verbonden zijn met hun algemene ambities in het leven.

Hoewel veel Nederlandse Gen Z-reizigers pas net volwassen zijn, weten ze al precies wat ze willen op het gebied van reizen: maar liefst 73% van hen heeft een reis-bucketlist gemaakt. Bijna twee van de vijf (39%) zijn van plan om minstens drie verschillende continenten te bezoeken in de komende tien jaar, en 31% heeft de intentie om in een ander land te gaan studeren of wonen. Daarnaast is onafhankelijkheid voor deze generatie een prioriteit. De komende tien jaar is een kwart van de Gen Z-ers (25%) van plan om ten minste één keer alleen te reizen.

Een groot deel van de Nederlandse Gen Z-ers vindt dat reizen altijd de moeite waard is om geld aan uit te geven. Als het gaat om prioriteiten stellen, zien zij 'reizen en de wereld zien' als belangrijkste doel om hun geld aan uit te geven (54%). Investeren in een goede opleiding en/of professionele training staat op nummer twee (51%). Het hebben van meer materiële bezittingen krijgen een lagere prioriteit (34%).

OVER BOOKING.COM

Bij Booking.com verbinden we reizigers met de grootste keuze wereldwijd van geweldige plekken om te verblijven. De Booking.com-website en mobiele apps zijn beschikbaar in 40 talen, bieden meer dan 29 miljoen gerapporteerde listings, inclusief meer dan 6 miljoen vermeldingen van huizen, appartementen en andere unieke accommodaties en dekken meer dan 152.000 bestemmingen in 228 landen en gebieden over de hele wereld. Dagelijks worden er meer dan 1,5 miljoen kamernachten geboekt op ons platform. Dankzij ons klantenserviceteam kunnen klanten Booking.com 24/7 bereiken voor ondersteuning in 40 talen, dag en nacht.

Booking.com B.V. is in 1996 opgericht in Amsterdam en van een kleine Nederlandse start-up uitgegroeid tot een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld. Booking.com is onderdeel van Booking Holdings Inc. , Booking.com heeft meer dan 17.500 werknemers, in meer dan 198 kantoren wereldwijd.

Volg ons op Twitter [https://twitter.com/bookingcom] en Instagram [https://www.instagram.com/bookingcom/], vind ons leuk op Facebook [http://www.facebook.com/bookingcom], en bezoek onze media room [https://news.booking.com/nl/].

Neem voor vragen contact op met Edelman: nomi.meijs@edelman.com [mailto:nomi.meijs@edelman.com]

CONTACT: + 31 (0)20 3010 980

Web site: https://news.booking.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234