Kavalan haalt goud op de 22e International Spirits Challenge

TAIPEI, Taiwan, 9 mei 2017 /PRNewswire/ -- Kavalan, de beste whiskymaker van Taiwan, zet zijn zegetocht voort op de International Spirits Challenge [http://www.internationalspiritschallenge.com/] (ISC) van 2017, waar de distilleerderij vier gouden medailles won, waaronder één voor haar nieuwe "Kavalan Distillery Reserve Single Malt Whisky Rum Cask", een speciale whisky om haar 10e verjaardag te vieren.

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/508911/Kavalan_Release___2017_ISC_Golds.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/508911/Kavalan_Release___2017_ISC_Golds.jpg]

Meneer YT Lee, algemeen directeur van Kavalan Distillery, zei dat de beperkte productie van de in rumvaten gerijpte whisky geïnspireerd was door de "Caribische ziel en de Taiwanese geest."

"We hebben deze in rumvaten gerijpte whisky op de markt gebracht om onze 10e verjaardag te vieren en als verwelkoming voor de volgende 10 jaar. Daarom zijn we heel blij dat de Rum Reserve zijn eerste prijs heeft gewonnen in één van de meest gezaghebbende en meest invloedrijke gedistilleerde-drankenwedstrijden in de wereld," zei meneer Lee.

De andere drie gouden medailles waren voor de Solist ex-Bourbon Single Cask Strength, de Podium en de ex-Bourbon Oak van Kavalan.

De in rumvaten gerijpte whisky heeft een "diepe, gepolijste goudkleur, zoals een zonsondergang in de Caraïben."

De whisky heeft de geur van "honingzoetheid gecombineerd met het fruitig karakter van de Kavalan-whisky dankzij de rijping in de rumvaten. Het glas verspreidt aanlokkende aroma's van gouden siroopcake, witte citroen, nougat met pistachenoten, romige vanille, gestoofde appel, papaja en een vleugje witte peper."

De whisky smaakt naar "een hemelse, dikke textuur verzadigd met de zoetheid van meloen en papaja, en gebaad in een verscheidenheid aan kruiden, kruidnagel en wortelgember die uit het vat worden getoverd, om dan tot rust te komen in een laatste fase van lichte toffee, gouden sultana en Kendal-muntcake."

Kavalan's whisky van wereldklasse die in het subtropische Taiwan wordt gebrouwd heeft ondertussen de hoogste onderscheidingen van de sector op zijn naam staan: Zijn Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength [http://www.kavalanwhisky.com/en/product/index.aspx#Kavalan%20Solist%20Amontillado%20Sherry%20Single%20Cask%20Strength%20Single%20Malt%20Whisky@16] werd in 2016 verkozen tot de "World's Best Single Cask Single Malt Whisky" [http://www.worldwhiskiesawards.com/kavalan-solist-amontillado-sherry-single-cask-strength.25585.html] door de prestigieuze World Whiskies Awards (WWA) [http://www.worldwhiskiesawards.com/2016/] en zijn Solist Vinho Barrique [http://www.kavalanwhisky.com/en/product/index.aspx#Kavalan%20Solist%20Vinho%20Barrique%20Single%20Cask%20Strength%20Single%20Malt%20Whisky%3Cbr/%3E@7] won de "World's Best Single Malt Whisky [http://www.worldwhiskiesawards.com/2015/]" in 2015.

Over Kavalan Whisky

De eerste whiskydistilleerderij in Taiwan is gewijd aan de kunst van single malt whisky sinds 2006. De Kavalan-whisky rijpt in een intens vochtig en warm klimaat maar profiteert van de zee- en bergbries en het bronwater van Snow Mountain, die samen voor de typische romigheid van Kavalan zorgen. De naam Kavalan is de inheemse naam van de provincie Yilan, waar de distilleerderij zich bevindt. De distilleerderij geniet de steun van haar moederbedrijf, King Car Group, dat al 30 jaar actief is in het maken van dranken. Haar producten hebben al meer dan 220 keer goud gehaald en zijn beschikbaar in meer dan 60 landen. Bezoek www.kavalanwhisky.com/en/ [http://www.kavalanwhisky.com/en/].

Mediacontacten:

Yvonne Chou 886-3922-9000#7162 yvonne@kavalandistillery.com [mailto:yvonne@kavalandistillery.com]

Web site: http://www.kavalanwhisky.com/en/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234