Synopsys breidt fotonisch ontwerp-oplossing uit door de overname van PhoeniX Software

MOUNTAIN VIEW, Californië, 9 februari 2018 /PRNewswire/ -- Synopsys, Inc. heeft de overname afgerond van PhoeniX B.V., gevestigd in Enschede, Nederland, een wereldwijde leverancier van oplossingen voor fotonische chipontwerpen. Als gevolg van de overname is Synopsys nu de toonaangevende leverancier van fotonisch geïntegreerde oplossingen voor ontwerpautomatisering van schakelingen voor een breed scala aan toepassingsvereisten, variërend van datacommunicatie tot sensoren en biomedische apparatuur. De voorwaarden van de overeenkomst, die niet materieel zijn voor Synopsys financiën, zullen niet veropenbaard worden.

Fotonica, ofwel de manipulatie en beweging van lichtgolven, vertegenwoordigt een groeiende mogelijkheid en uitdaging in het ontwerpen van geïntegreerde schakelingen. Omdat de datasnelheid moet worden verhoogd, er is een groeiende behoefte om het stroomverbruik van datatransmissies te reduceren. En daarom wordt het gebruik van fotonische schakelingen en transmissies steeds vaker een integraal onderdeel van high-speed elektronische ontwerpen.

De overname geeft Synopsys de kans om het huidige automatiseringsaanbod voor fotonica-ontwerpen te verbeteren door fotonisch bewuste fysieke lay-outmogelijkheden toe te voegen, mogelijk gemaakt door de ondersteuning voor gieterij-specifieke Process Design Kits (PDK). Daarnaast zullen de verworven technologieën de Custom Compiler(TM)-oplossing van Synopsys voor fotonische toepassingen uitbreiden. Met deze overname zullen de IC-ontwerpteams toegang hebben tot veel gebruikte, hoogwaardige IC en fotonische ontwerpoplossingen, verkrijgbaar via een enkele provider en met een enkelvoudig ondersteuningskanaal.

"De technologie van PhoeniX Software zal onze fotonica-oplossingen versterken voor zowel optisch als op maat gemaakte ontwerpen," aldus Dr. Howard Ko, algemeen directeur van Synopsys' Silicon Engineering Group, "de fysieke lay-outmiddelen van PhoeniX Software zijn een natuurlijke aanvulling op onze bestaande portefeuille met fotonica-oplossingen. De overname onderstreept onze inzet met betrekking tot onze fotonica-portefeuille om ontwerpers te helpen tegemoet te komen aan de veranderende eisen op het gebied van fotonisch geïntegreerde ontwerpautomatisering van schakelingen."

Over Synopsys Synopsys, Inc. is de Silicon to Software(TM) partner voor innovatieve bedrijven die elektronische producten en softwaretoepassingen ontwikkelen waar we elke dag op vertrouwen. Als nummer 15 op de lijst met grootste softwarebedrijven, kent Synopsys een lange geschiedenis als wereldleider op het gebied van elektronische ontwerpautomatisering (EDA - Electronic Design Automation) en halfgeleider-IP's en momenteel breidt het tevens zijn leiderschapspositie binnen de sector voor softwarebeveiliging- en kwaliteitsoplossingen verder uit. Of u nu een system-on-chip (SoC)- ontwerper bent die geavanceerde halfgeleiders creëert, of een softwareontwikkelaar die toepassingen schrijft met de hoogste vereisten op het gebied van veiligheid en kwaliteit, Synopsys heeft de oplossing die nodig is om innovatieve, hoogwaardige en veilige producten te leveren. Ga voor meer informatie naar www.synopsys.com [http://www.synopsys.com/].

Redactionele contacten: Simone Souza Synopsys, Inc. 650-584-6454 simone@synopsys.com [mailto:simone@synopsys.com]

Contactpersoon voor beleggers: Lisa Ewbank Synopsys, Inc. 650-584-1901 synopsys-ir@synopsys.com [mailto:synopsys-ir@synopsys.com]

Web site: http://www.synopsys.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234