Shyft presenteert revolutionair op blockchain gebaseerd KYC/AML netwerk voor de mondiale economie

Baanbrekende en veiligere infrastructuur voor het stroomlijnen van naleving

ST. MICHAEL, Barbados, 8 februari 2018 /PRNewswire/ -- Shyft, de leider inzake infrastructuur op het gebied van "Ken Uw Klant "(KYC, Know Your Customer) en de "Bestrijding van Witwassen" (AML, Anti-Money Laundering) voor de mondiale economie, heeft vandaag een open en uniform blockchain-kader aangekondigd voor de standaardisering van regelgevings-, nalevings- en due diligence-mandaten inzake KYC en AML. Gebruikmakend van het op blockchain gebaseerde systeem van Shyft Network kunnen gebruikers veilig gegevens betreffende naleving verkrijgen, opslaan, onderzoeken en ermee werken. Dat zal hen helpen de kosten te verlagen en hun doeltreffendheid te verhogen terwijl tegelijkertijd de veiligheid van de consumentengegevens verbetert.

De voorzitter van Shyft, Joseph Weinberg, zei: "In de afgelopen jaren is de financiële technologie met grote sprongen vooruitgegaan. Helaas is het voor de spelers in de sector niet altijd gemakkelijk geweest om gelijke tred te houden met de vooruitgang, wat een risico inhoudt van verstoring of zelfs catastrofale gebeurtenissen zoals de financiering van terrorisme. Financiële instellingen worden geconfronteerd met een stijgend aantal nalevingsverplichtingen die steeds complexer en strikter zijn en die tot belangrijke gerechtelijke sancties en reputatieschade leiden indien er niet wordt aan voldaan. De processen die de financiële instellingen op dit moment gebruiken om de regelgeving na te leven zijn gebrekkig en zeer weinig doeltreffend om het witwassen van geld te stoppen. De identiteit wordt op een ongepaste manier beschouwd en de sector is klaar voor een ingrijpende verandering."

Het Shyft Network wil een nieuw paradigma bieden voor de digitale identiteit -- waarbij wordt gebruikgemaakt van de reputatie als zekerheid en waarbij een nieuwe norm wordt vastgesteld in het attestproces. Shyft is een reputatienetwerk dat een anonimisering van de identiteit in de basislaag en KYC-gegevensverankering mogelijk maakt. Shyft kent verdienstelijkheidscores toe aan individuen en bedrijven gericht op hun reputatie, plausibiliteit, geloofwaardigheid en hun graad van verdienstelijkheid. Op het Shyft Network worden verdienstelijkheid of reputatie zekerheden en fungeert de gebruikersidentiteit als een anker voor het creëren van bruggen en poorten naar nieuwe gegevenssets over de verdienstelijkheid van de reputatie.

Een team van innovators en leiders in de industrie geeft advies en bepaalt de strategische richting van het Shyft-project. In de raad van adviseurs van Shyft zetelen Joseph Weinberg (Paycase CEO, Think Tank Specialist bij de OESO, & voorzitter bij Shyft), Chris Forrester (CTO bij Shyft), Fredrico Nassire (COO bij Shyft), adviseur Anthony Di Iorio (CEO & oprichter van Jaxx & Decentral, medeoprichter van Ethereum), Ben Gorlick (voorheen directeur & Head of Product bij Blockstream), Loretta Joseph (voorzitter van de Australische adviesraad van de digitale kamer van koophandel en Think Tank Leader bij de OESO), Jeremy Bornstein (senior vicevoorzitter & Group Head bij Mastercard in Canada) en Bruce Silcoff (voorzitter van Fairlane Group).

Anthony Di Iorio, CEO & oprichter van Jaxx en Decentral, en medeoprichter van Ethereum zei: "Voor mij is de oplossing van Shyft op het gebied van KYC een hervorming waarop veel van mijn partners en de bredere industrie aan het wachten waren. De onderliggende visie van Shyft en de ondersteuning ervan door een mondiaal netwerk van KYC-regelgevers onderscheidt dit project van andere op de markt beschikbare projecten. Toen ik de visie van Shyft hoorde wat betreft het wegnemen van grenzen rond de persoonsidentiteit door van blockchain gebruik te maken, besefte ik dat dit diepe invloed zal hebben op de gehele mondiale economie."

Senior adviseur Bruce Silcoff bij Shyft voegt hier nog aan toe: "Er woekert een digitale beveiligingsepidemie. De identiteit van miljarden klanten is al aangetast. Het Shyft Network zal een cruciale rol spelen bij het helen van een gebroken financieel systeem en het herstellen van het vertrouwen van de consument."

Voor meer informatie over het Shyft Network kunt u terecht op www.shyft.network [http://www.shyft.network/].

Voorzitter Joseph Weinberg & senior adviseur Bruce Silcoff van Shyft zijn beschikbaar voor interviews.

Over Shyft Network Shyft is het toonaangevende op blockchain gebaseerde verdienstelijkheidsnetwerk voor de mondiale economie dat gebruikmaakt van een open en uniform netwerk voor een grotere standaardisering en efficiëntie in de mandaten betreffende de naleving van regelgeving en due diligence. Als een gedistribueerd netwerk zal Shyft de uitvoeringskosten van transacties verlagen en tegelijkertijd een ongeëvenaarde bescherming van de persoonlijke gegevens van consumenten bieden, wat het met de oudere nalevingssystemen gepaard gaande centralisatierisico elimineert. De verdienstelijkheidscore van Shyft biedt voortdurende nalevingscontroles aan regelgevers en bedrijven met een indicator van de reputatie van elk individu zonder dat het nodig is gevoelige persoonlijke informatie centraal op te slaan. Voor meer informatie over Shyft kunt u terecht op www.shyft.network [http://www.shyft.network/].

Contact: Gaby Hui, 917-602-1681, gaby@wachsman.com [mailto:gaby@wachsman.com]

Web site: http://www.shyft.network/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234